در این گزارش همچنین آمده که این مرکز در ۱۷ جون ۲۰۱۵ از فعالیت باز مانده و کسی نیز در این زمینه پاسخگو نیست.
براساس این گزارش هدف اصلی از ساخت این پمپ گاز فشرده این بوده که قابلیت استفاده از گاز فشرده را برای خودروها به نمایش بگذارد و علاوه بر آن افغانستان بتواند از منابع گاز طبیعی خود استفاده کند و میزان وابستگی این کشور به واردات انرژی کاهش یابد.
سیگار افزوده که هزینه ساخت این پمپ گاز فشرده از محل کمکهای آمریکا برای افغانستان پرداخت شد و تحقیقات این نهاد نشان داده است که ساخت پمپ مشابه در کشور پاکستان فقط ۵۰۰ هزار دلار هزینه داشته است.
این نهاد افزوده که یافتههایش نشان میدهد که قبل از ساخت این پمپ گازفشرده مطالعه لازم درباره اینکه این نوع پمپ گاز میتواند کارآیی لازم را در آینده داشته باشد یا نه انجام نشدهاست.
بر اساس این گزارش جنبه نگران کننده این است که وزارت دفاع آمریکا هیج گونه توضیحی درباره اینکه چرا این پمپ با این هزینه سرسام آور ساخته شده نداده است و هیج جوابی هم در باره روند برنامه ریزی، اجراء و نتایج آن داده نشدهاست.
سیگار گفته که وزارت دفاع آمریکا فقط یادآور شده که فعالیت نیروهای آمریکایی که تحت عنوان ثبات و کسب و کار فعالیت می کرد در مارچ سال ۲۰۱۵ پایان یافته و وزارت دفاع جوابی برای آن ندارد.
در گزارش سیگار آمده که هیج اطلاعاتی درباره جزئیات تطبیق و مکانیابی این طرح در دست نیست و اینکه چطور این طرح ساخته و چگونه عملی شد.
این نهاد افزوده که این طرح به این دلیل در این منطقه تطبیق شده است که تحقیقات زمین شناسی نشان داده بود که درشمال افغانستان حدود ۱۵.۶۸۷ میلیارد مترمکعب ذخایر گاز طبیعی همراه با نفت وجود دارد.
براساس اطلاعات نیروهای آمریکایی که تحت عنوان ثبات و کسب و کار فعالیت میکردند در اوت سال ۲۰۱۱ ساخت این پمپ گاز فشرده در شهر شبرغان مرکز ولایت جوزجان در نزدیکی ذخایر گاز طبیعی آغاز و در ماه می سال ۲۰۱۲ کار ساخت آن در زمین مربوط به وزارت معدن و نفت افغانستان تکمیل شد.
بعد از تکمیل ساخت آن، شرکت خدمات نفت و گاز قاشقری مسئولیت آنرا در می سال ۲۰۱۴ به عهده گرفت ولی اسنادی که دولت به سیگار ارائه کرده نشان میدهد که این شرکت جواز فعالیتش در نوامبر سال ۲۰۱۴، درست شش ماه بعد از اینکه مسئولیت این پمپ گاز را به عهده گرفته به پایان رسید و تاکنون تمدید نشده است.
بی بی سی