اجتماعیسیاست

یونیسف برنامه واکسن پولیو در افغانستان و پاکستان را از سر گرفت

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گفت برنامه تطبیق واکسین پولیو در افغانستان و پاکستان از سر گرفته شده است. این سازمان گفت شیوع ویروس کرونا در این دو کشور، 50 میلیون کودک را از نعمت این واکسین محروم کرده بود.

یونیسف با نشر خبرنامه‌یی امروز سه‌شنبه، بیست‌ویکم اسد گفت برنامه‌های معافیت‌دهی پولیو در سه ولایت افغانستان در ماه جولای دوباره آغاز گردید و برنامه دوم که تقریباً نصف کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد، در ماه روان میلادی آغاز خواهد شد.

جین گوف، رئیس منطقه‌یی یونیسف در آسیای جنوبی افزود: «واکسین‌‎های نجات‌دهندۀ حیات بسیار مهم اند. جهانیان به خوبی می‌دانند که ویروس مرز نمی‌شناسد. تا زمانی که تمام اطفال مصون نشوند، هیچ طفلی مصون نخواهد بود.»

فعالیت‌های واکسیناسیون اطفال به شمول کارزارهای پولیو در ماه مارچ 2020 در افغانستان و پاکستان در پی شیوع ویروس کرونا متوقف گردید.

یونیسف گفت در این مدت، 34 واقعه مثبت پولیو از افغانستان و 63 واقعه مثبت از پاکستان گزارش شد و شماری از موارد مثبت پولیو در مناطقی به ثبت رسیده است که قبلاً عاری از پولیو بودند.

واکسیناسیون خانه‌به‌خانه در برخی از نقاط افغانستان ناممکن به نظر می‌رسد و ممکن است یک میلیون کودک از این واکسین محروم شوند. این سازمان از خانواده‌‌ها خواسته که اطفال‌شان را برای تطبیق این واکسین به کلینیک‌های صحی ببرند.

یونیسف گفت:« ما متعهد استیم تا در همکاری با کشورهای مربوطه، سازمان صحی جهان و شماری سازمان‌های دیگر، به کودکان دست‌رسی پیدا کنیم.»

رئیس منطقه‌یی یونیسف گفت «با شیوع ویروس همه‌گیر کرونا ما (یونیسف) چالش‌های جدید را تجربه کردیم. برنامه‌های محو این مرض ساری دوباره آغاز خواهد شد و همه‌چیز کاملاً در کنترل ماست.»

این سازمان گفته به تعلیق درآمدن برنامه‌های واکسیناسیون در پاکستان، منجر به گسترش و انتقال مرض به مناطق جدید این کشور گردیده است.

پولیو یک مرض فوق‌العاده ساری، فلج‌کننده و در برخی موارد کشنده است و تنها می‌توان توسط واکسین از آن جلوگیری کرد. اطفال زیر پنج سال در مقابل این ویروس آسیب‌پذیرتر از دیگران اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا