اجتماعیبرگزیده ها

کمیسیون بین المللی آزادی مذاهب: افغان ها تحت حاکمیت طالبان آزادی مذهبی کمتری دارند

کمیسیون بین المللی آزادی مذهبی آمریکا روز پنجشنبه (6عقرب) گفت اعضای اقلیت های مذهبی مسلمان در افغانستان به علاوه غیرمسلمانان و یا کسانی که به دین مسیحیت روی آورده اند، تحت حاکمیت طالبان با تهدید جدی روبرو هستند.

این کمیسیون در بیانیه ای گفت: «شرایط آزادی های مذهبی از زمان به قدرت رسیدن مجدد طالبان در افغانستان به شدت رو به وخامت رفته است.»

گزارش این کمیسیون علاوه کرده است که گرچه شمار زیادی از غیرمسلمانان در دوران حاکمیت قبلی طالبان بر افغانستان بین سال های 1996 الی 2001 کشور را ترک کردند، اما همچنان برخی از آنان مانند سیک ها، هندوها، مسلمانان احمدیه، یهودی ها و بهایی ها در افغانستان ماندند که اما توان ابراز آزادانه اعتقادات خود را ندارند.

«زابلون سیمینتوف» آخرین یهودی بازمانده در افغانستان نیز ماه گذشته کابل را ترک و به اسلام آباد رفت و از آنجا با دریافت ویزای ترکیه، هفته گذشته وارد استانبول شد.

او طی سال های گذشته در کابل به تنهایی زندگی می کرد و از تنها «کنیسه» یهودیان در کابل حفاظت می کرد.

کمیسیون بین المللی آزادی مذهبی می افزاید که دیگر اقلیت های مذهبی هم که در افغانستان مانده اند احتمالا نتوانند دوام بیاورند.  

گزارش علاوه می کند: «شیعیان هزاره که بعضا آنها را منحرف شده خطاب می کنند، نیز با خشونت های مرگباری مواجه شده اند که بسیاری از آنها مجبور به ترک افغانستان به سوی کشورهای ایران و پاکستان شده اند.»

این کمیسیون در گزارش خود به بیانیه ماه گذشته «موزه هولوکاست آمریکا» اشاره می کند که در آن گفته شده بود با توجه به افزایش خشونت ها علیه شیعیان هزاره در افغانستان، این بخش از جامعه افغانستان با خطر نسل کشی جمعی روبرو است.

براساس گزارش کمیسیون مذکور، از 250 هزار اهل سیک و هنود افغانستان قبل از حاکمیت اولی طالبان بر افغانستان، هم اکنون چند صد نفری بیشتر باقی نمانده اند.

همچنین در حدود 2 الی 3 هزار نفر از جمعیت ایغورهای مسلمان در افغانستان نیز با خطر دیپورت شدن به سوی ایالت «سین کیانگ» در خاک چین مواجه هستند؛ جایی که به باور آمریکا آنها با خطر نسل کشی و جنایت علیه بشریت مواجه خواهند شد.

کمیسیون بین المللی آزادی مذهبی آمریکا در پایان بیانیه اش با نگاهی بدبینانه به شرایط افغانستان می گوید که «گرچه شرایط برای آزادی های مذهبی در دولت پیشین افغانستان نیز ضعیف بود، اما این وضع در دوران دولت جدید به مراتب بدتر شده است و شاید طالبان بخواهند که آن را بدتر از این نیز کنند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا