کمیته بین المللی نجات: حدود 4 میلیون کودک افغان از آموزش باز می مانند
کمیته بین المللی نجات امروز (سه شنبه 23 سنبله) با انتشار بیانیه ای خطاب به رهبران جامعه جهانی به آنها گفته است از آنجایی که دولت موقت جدید در افغانستان اعلام کرده مانع از تحصیل زنان و دختران نمی گردد، با قرار دادن فشارهای مالی و دیپلماتیک اطمینان یابند که دختران افغان می توانند به تحصیلات شان ادامه دهند.
بیانیه افزوده است جان، زندگی و رفاه کودکان و خانواده های افغان با تهدیدهای متعدد و فوری روبرو است. همانطور که جامعه جهانی برای تامین نیازهای اولیه شهروندان افغان در تلاش هستند، آموزش نیز باید در اولویت های آنان قرار بگیرد.
کمیته بین المللی نجات در بیانیه اش گفته است که علم نشان می دهد تجربیات تلخ در زندگی سبب اختلال در رشد سلامت ذهنی اطفال می گردد که بر سلامت فیزیکی و روانی، رفتاری و توانایی یادگیری کودکان تاثیرات بلند مدت و کوتاه مدت می گذارد. از همین ور، امکان ادامه آموزش در طول بحران های این چنینی می تواند مانند مدافعی برای این گونه تاثیرات منفی عمل کند.
آموزش همچنین به عنوان بخشی از تلاش های مقابله با بحران های انسانی، از کودکان در برابر تهدیدهایی چون خشونت، استثمار و یا سوءاستفاده مانند ازدواج کودکان، کودکان کار و یا عضویت در گروه های مسلح محافظت می کند.
این کمیته می گوید در حال حاضر 18.4 میلیون نفر از شهروندان افغانستان نیازمند به کمک های انسان دوستانه هستند که از این تعداد 75 فیصد آن را زنان و اطفال تشکیل می دهند.
«الینور رایکس» معاون کمیته بین المللی نجات می گوید: “همزمان که دنیا در حال مشاهده وقایع در افغانستان است، همچنان نامعلوم است که آیا دختران قادر به ادامه تحصیلات شان برای رسیدن به پتانسیل کامل شان هستند یا خیر. از آنجایی که بحران انسانی در افغانستان به سطح جدیدی رسیده است، آموزش باید در صدر اولویت ها و تلاش ها قرار بگیرد؛ چه این آموزش می خواهد در مکاتب باشد و یا در خانه ها، مهم این است که این کار نه تنها باید از میلیون ها اطفال افغانستان برای یادگیری سواد حمایت کند بلکه فضای امنی برای کودکان ایجاد گردد تا حمایت های عاطفی و اجتماعی مورد نیازشان را در زمانی مانند اکنون دریافت کنند. از دهه ها تجربیاتی که در افغانستان و از دیگر مناطق بحرانی جهان بدست آورده ایم، مشاهده شده است که هر گاه کودکان از آموزش باز مانده اند، ازدواج در کودکان، کودکان کار، و یا دیگر موارد سوء استفاده از کودکان نیز افزایش یافته است.”
معاون کمیته بین المللی نجات می افزاید: “طی بیست سال گذشته، دستاوردهای آموزشی میلیون ها دختر افغان را قدرتمند ساخت تا با اعتماد به نفس و کسب مهارت وارد دنیای کار شوند. اما همزمان، رفتن به مکتب برای دختران افغان هرگز این گونه خطرناک نبوده است. بین سال های 2018 الی 2021 بیش از 200 حمله بر مکاتب و مراکز آموزشی صورت گرفت که بیش از 600 دانش آموز و استاد را زخمی و یا به کام مرگ فرستاد. تنها طی نیم سال اول سال جاری (میلادی)، حدود 40 حمله بر مراکز آموزشی با استفاده از موادهای انفجاری یا حملات هوایی صورت گرفته است.”
رایکس با بیان اینکه کمیته بین المللی نجات مصمم است تا دختران به تحصیلات دسترسی داشته باشند، افزوده است که این کمیته بین سال های 2019 الی 2020 از طریق برپایی زمینه تحصیل اجتماع محور در افغانستان، برای حدود نیم میلیون کودک افغان زمینه تحصیل را فراهم آورد.
او همچنین از جامعه جهانی خواست تا نظرهایشان را روی زمینه تحصیل کودکان افغانستان نیز منعطف کند و آن را به عنوان یک نیاز اضطراری بشناسد.