گزارش ها مبنی بر سفر قریبالوقوع آقای غنی به واشنگتن روز گذشته در رسانهها پخش شد اما صبح امروز گزارش شد این سفر به تعویق افتاده است.
این سفر پس از آن قرار بود صورت بگیرد که در پی اتمام دور نهم گفتگوهای زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا در امور صلح کشور با طالبان، وی جزییات پیشنویس توافقنامه اش با این گروه را با رهبران حکومت وحدت ملی شریک کرد. پیرامون این موضوع غنی و خلیلزاد به شدت دچار اختلاف شدند.
اختلاف غنی و خلیلزاد تا آنجا پیش رفت که جمع زیادی از افراد نزدیک به ارگ نسبت به پیشنویس توافقنامه صلح امریکا با طالبان بین مردم نگرانی پخش کرده و از پیامدهای زیانبار این توافقنامه هشدار دادند.
با این وجود آگاهان مسائل افغانستان به این باور اند تقابل آقای غنی با دستاندرکاران قضیه صلح افغانستان در کاخ سفید در روزهای اخیر اوج گرفته و این امر باعث شدت جنگ در کشور نیز شده است.
در جریان هفتههای اخیر علاوه بر افزایش حملات انتحاری در چندین ولایت کشور، حملات تهاجمی گروه طالبان برای تصرف ولسوالیها و حتی مراکز ولایات شدت گرفته است.
جاوید کوهستانی آگاه سیاسی هر چند امضای توافقنامه صلح بین امریکا و طالبان را برای واشنگتن بیبازگشت خوانده اما همزمان از نشانههای تشدید حملات طالبان نیز پرده برداشته است.
وی در فیسبوکش نوشته:« مسئولان بلند پایه طالبان از پشاور، کویته، کراچی و چمن به داخل کشور آمدهاند و در ولایات مختلف برای شدت جنگ آمادگی میگیرند.»
وی گفت ارگ در تقابل با امریکا قرار گرفته و موجب خشم ایالات متحده شده است که این امر طالبان را درموقف بلندتر قرار داده است.
این آگاه سیاسی، تقابل ارگ و امریکا و در نتیجه تاخیر درامضای توافقنامه صلح بین امریکا و طالبان را زمینه ساز شدت حملات طالبان در کشور عنوان کرده است.
آقای کوهستانی همچنان گفته است که به زودی قرار است هیئتی از واشنگتن به کابل آمده و چند و چون توافق خلیلزاد با طالبان، اولویت یکی از دو پروسه صلح و انتخابات و نگرانیهای ارگ را بررسی کند.
در همین حال رحمتالله بیژنپور، آگاه مسایل سیاسی در گفتگو با خبرگزاری جمهور تاکید کرد که امریکا تلاش دارد به نگرانیهای ارگ ریاست جمهوری افغانستان در داخل کشور پاسخ بگوید از این رو مانع سفر رییس جمهور به واشنگتن شده است.
وی اضافه کرد امریکا نیز به آنچه تکروی و به حاشیه راندن محورهای قدرت از ارگ در محافل سیاسی افغانستان عنوان میشد پیبرده است و درتلاش است به این وضعیت که باعث تشدید بحران در کشور شده خاتمه دهد.
زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا نیز هفته پیش از جامع نبودن تشکیل هیئت مذاکره کننده صلح حکومت در برابر طالبان انتقاد کرده گفت که همه شمول نبودن تشکیل این هیئت میتواند گفتگوهای صلح حکومت با طالبان را با مشکل روبرو کند. او یاد آوری کرد که حکومت وحدت ملی از تمام جناحهای داخلی ضد طالبان نمایندگی نمیتواند.