پنج جانشین احتمالی بولتون
رئیسجمهور (دونالد) ترامپ روز سه شنبه خروج جان بولتون از پست مشاور امنیت ملی امریکا را اعلام کرد؛ کسی که سومین مشاور امنیت ملی از زمان شروع دولت ترامپ بود.
گزینه هایی که امیدوارند به جای بولتون به پست مشاور امنیت ملی امریکا برسند عبارتند از «فِرِد فلایتز رئیس دفتر پیشین جان بولتون، کِیت کلاگ جنرال بازنشسته، جَک کِین قائم مقام پیشین رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح امریکا، رابرت بلر مشاور رئیس موقت کارکنان کاخ سفید، رابرت اوبراین نماینده ویژه رئیسجمهور امریکا در زمینه مسائل مرتبط با گروگانگیری.
پنج نفر زیر اما شانس بیشتری برای جایگزینی دارند « چارلز ام. کوپرمن، استفان بیگان، برایان هوک، داگلاس مکگرگور و ریچارد گرنل»
چارلز ام. کوپرمن
کوپرمن ۶۸ ساله، در دولت رونالد ریگان حضور داشت، مدیر پیشین یک شرکت دفاعی در امریکا بوده است و در پست دستیار قدیمی بولتون نیز خدمت کرده است. در ژانویه ۲۰۱۹ بولتون او را به عنوان قائم مقام خود تعیین کرده بود. «به گفته یک منبع آگاه، رئیسجمهور (امریکا) از شیوه و روش کوپرمن در اتکای صرف به واقعیتها استقبال کرده بود در حالی که بولتون اغلب رویکرد ایدئولوژیکی را ترجیح داده است. آقای ترامپ در صورت نیاز داشتن به یک جلسه توجیهی در زمینه برنامهریزی بلندمدت، ترجیح میداد آقای کوپرمن این جلسه را برای او برگزار کند و نه آقای بولتون.
استفان بیگان
آقای بیگان که نماینده ویژه ایالات متحده در امور کره شمالی است، شخصا شاهد برخوردها بین آقای بولتون و رئیسجمهور درباره کره شمالی بوده است. بولتون هرگز موضع تند خود درباره کره شمالی را رها نکرد اما رئیسجمهور تلاش کرده است که با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی از در دوستی وارد شده و او را به خلع سلاح اتمی قانع کند.
برخلاف بولتون، بیگان یک فن سالار توانمند و فاقد ایدههای بزرگ است اما بولتون ایدههای ایدئولوژیکی سرسختانهای دارد که مواضع و خط مشی او را شکل داده است. تابستان امسال نام بیگان به عنوان سفیر جدید امریکا در روسیه مطرح شده بود اما در نهایت «جان سولیوان» قائم مقام وزارت خارجه امریکا برای این منصب در نظر گرفته شده است. بیگان در دولت «جورج بوش» مدتی را به عنوان دبیر اجرایی شورای امنیت ملی فعالیت کرده بود.
برایان هوک
هوک ۵۱ ساله که در زمان رکس تیلرسون وزیر خارجه سابق امریکا به وزارت خارجه آمده است، «جزو یکی از بازماندگان» دوره تیلرسون است. یک مقام دولت ترامپ به این نیویورک تایمز گفت، هوک با ترامپ در رابطه با مسائل ایران تعامل دارد و رئیسجمهور از مسیری که استراتژی دولت در قبال ایران در حال پیش رفتن است، خوشحال است. برایان هوک احتمالا از حمایت جرد کوشنر داماد و مشاور ارشد رئیسجمهور (برای سمت مشاور امنیت ملی) برخوردار است.
داگلاس مک گرگور
داگلاس مک گرگور جنرال بازنشسته ارتش امریکا و کارشناس شبکه فاکس نیوز، از دیگر گزینههای جانشینی بولتون است. تقریبا به طور قطع و یقین باید گفت آقای ترامپ آقای مک گرگور که یک جنرال بازنشسته ارتش و نویسنده کتابهای مختلف درباره سازماندهی مجدد ارتش است را میشناسد اما موضوع مهمتر برای آقای ترامپ این است که او مکرر [به عنوان کارشناس] در برنامه «امشب تاکر کارلسون» که یکی از برنامههای مورد علاقهاش در شبکه فاکس نیوز است، حضور مییابد. آقای ترامپ در ماه ژوئن و زمانی که در لحظه آخر از تصمیم خود برای انجام یک سری از حملات به ایران [در پاسخ به سرنگونی پهپاد امریکایی توسط ایران] برگشت، او به ادعای کارلسون [مجری فاکس نیوز] در برنامهاش گوش کرد که گفته بود، چنین حملهی از نظر سیاسی برای ترامپ کشنده خواهد بود.
ریچارد گرنل
ریچارد گرنل سفیر امریکا در آلمان، یکی دیگر از گزینهها است. رئیسجمهور امریکا شخصا گرنل را دوست دارد؛ کسی که «مدت کوتاهی» بعد از آغاز به کارش در برلین، به شرکتهای آلمانی درباره انجام هرگونه مراوده اقتصادی با ایران هشدار داد. گرنل ۵۲ ساله در ماههای اخیر بارها به دوستان و نزدیکانش گفته است که وی گزینه محتمل برای مناصب مهم در دولت امریکا از قبیل «نمایندگی امریکا در سازمان ملل» بوده اما در نهایت کِلی نایت کرافت به عنوان گزینه ترامپ برای این سمت تعیین شد. با این وجود، یک منبع مطلع امریکایی به نیویورک تایمز گفت: «احتمال این موضوع که ریچارد گرنل برای شغل بولتون مورد مصاحبه قرار گیرد، وجود دارد.
لیندسی گراهام سناتور ارشد جمهوریخواه امریکایی، از سه نفر به عنوان «گزینههای» جانشینی بولتون نام برده است. از نظر او، کِیت کلاگ، برایان هوک و ریک وادال (قائم مقام مشاور امنیت ملی سابق امریکا) سه گزینه محتمل جانشینی بولتون هستند.
گراهام به فاکس نیوز گفت: «کِیت کلاگ که یک جنرال بازنشسته است، شایسته، توانا و با اعتماد به نفس است و مورد اعتماد رئیسجمهور است و من او را خیلی دوست دارم. برایان هوک، یک مرد جوان و پویا است که در وزارت خارجه در تیم وزارت خارجه درباره ایران کار میکند و به (مایک) پامپئو نزدیک است. همچنین ریک وادال هست که برای مک مستر (مشاور امنیت ملی پیشین ترامپ) کار کرده و شورای امنیت ملی را به خوبی میشناسد.»