آقای محب که شام روز گذشته(دوشنبه) در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد اوضاع کنونی افغانستان در نیویورک سخنرانی میکرد، افزود مبارزه با تروریزم تنها وظیفه افغانستان نیست.
داکتر حمدالله محب گفت طالبان از فرصتها برای گفتوگو با دولت افغانستان و تأمین صلح استفاده نکرده است.
مشاور امنیت ملی افغانستان افزود طالبان باید دست از حملات مداوم علیه مردم بیگناه و نیروهای امنیتی بردارد و گفتوگوهای صلح را با حکومت افغانستان آغاز کند. آقای محب به خواست شهروندان کشور در مورد صلح اشاره کرد و گفت ۷۵ درصد جمعیت کشور زیر سن ۳۵ سال قرار دارند و صلح را ضرورت اصلیشان میدانند.
حمدالله محب تأکید کرد صلح با طالبان به معنای پایان تهدید تروریسم در جهان نیست. آقای محب از شرکای بینالمللی افغانستان خواست زمینهی همکاری منطقهای و جهانی را برای صلح و ثبات در افغانستان فراهم کنند.
به باور وی، مبارزه با تروریسم تنها مسوولیت افغانستان نیست.
مشاور امنیت ملی تصریح کرد در روند صلح دستآوردهای ۱۸ سال کشور نادیده گرفته نخواهد شد. آقای محب افزود صلح نیاز فوری مردم افغانستان است، اما نه به هر قیمتی، زیرا در روند صلح باید به قانون اساسی افغانستان احترام گذاشته شود، حکومت منتخب روی کار بیاید و روند صلح نباید بر اساس معامله میان نخبگان سیاسی پیش برده شود.
افزون بر این، آقای محب تاکید کرد روند صلح باید به رهبری و مالکیت افغانها باشد، در غیر آن نتیجه نخواهد داد.
آقای محب به تهدیدات داعش نیز اشاره کرد و گفت، دولت در حال مبارزه با تروریسم در چندین میدان نبرد است و نیروهای امنیتی با تجهیزات اندک توانستهاند قلمرو فعالیت داعش را در بخشهای شرقی و شمالی کشور تضعیف کنند.
افزون بر این، مشاور امنیت ملی به استراتژی دولت در مبارزه با فساد و پیشرفتهای اقتصادی نیز سخن گفته است.
به گفته او استراتژی ملی حکومت برای مبارزه با فساد در سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شده است و بیش از نیمی اهداف این استراتژی تطبیق شده است.
مشاور امنیت ملی در این نشست با اشاره به پیشرفتهای اقتصادی از دهلیزهای هوایی و نقش زنان در کشور یاد کرد و گفت، ما سال گذشته تقریباً یک میلیارد دالر محصولات را به کشورهای دیگر صادر کردیم. به گفته او، اکنون فرصتهای خوب اقتصادی برای سرمایهگذاران در کشور فراهم شده و حکومت ۵۰درصد اهداف تعیین شده را موفقانه تکمیل کرده است. آقای محب به پیشرفتهای زنان در ۱۸ سال گذشته اشاره کرد و گفته است که زنان همچنین نقش کلیدی در رشد اقتصادی و امنیت ملی ایفا میکنند.
حمدالله محب، مشاور امنیت ملی کشور همچنان گفته است که حکومت افغانستان در کنار اهداف نظامی و ضد تروریسم، برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال جاری میلادی کاملاً متعهد است.
وی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد قدردانی نمود و افزود افغانستان یک شریک مورد اعتماد است که متعهد به تعهدات بینالمللی برای ترویج صلح، همبستگی و ثبات جهانی میباشد.
تدامیچی یاماموتو، نمایندهی خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان، نیز از گروه طالبان خواست تا به طور مستقیم با حکومت افغانستان وارد مذاکره و گفتوگو شود. آقای یاماموتو در گزارش خود در مورد افغانستان به نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کرد سازمان ملل از تمام تلاشها برای تأمین صلح در افغانستان حمایت میکند.
وی افزود زنان افغانستان نگران از دست دادن دستآوردهای سالهای گذشته از جمله حقوق زنان و ارزشهای حقوق بشری در روند صلح هستند و از آنها باید حمایت شود.
این همه در حالیست که پنجمین دور مذاکرات مستقیم امریکا با نمایندگان طالبان در دوحه قطر پس از نزدیک به دوهفته هنوز بدون هیچ نتیجهای در حال پیگیری است. به باور کارشناسان امر اینکه این گفتوگوها پشت درهای بسته برگزار میشود و دولت افغانستان از جزئیات آن بی خبر است کمی نگران کننده به نظر میرسد.