برگزیده هاسیاستمصاحبه و گزارش

پاکستان، حامی گروه‌های تروریستی و عامل ناامنی در منطقه

چهارشنبه هفته گذشته یک عامل انتحاری همراه با یک موتر مملو از مواد منفجره، موتر حامل سربازان سپاه پاسداران ایران، که از ماموریت مرزبانی باز می‌گشتند را هدف قرار داد که منجر به جان باختن 27 تن و زخمی شدن 15 تن دیگر شد. گروه «جیش العدل» که در ولایت  استان سیستان و بلوچستان ایران مسئولیت این حمله تروریستی را به عهده گرفت.
پس از وقوع این حادثه «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران ضمن محکوم کردن آن بدون نام بردن از کشور خاصی خطاب به همسایگان این کشور گفت که «اجازه ندهند تروریست‌ها با سوء استفاده از خاک این کشورها، علیه همسایگان دست به اقدامات تروریستی بزنند.» وی همچنین هشدار داد: «اگر این روند بخواهد ادامه یابد و آنها نتوانند جلوی تروریست‌ها را بگیرند، از لحاظ قانونی و مقررات بین‌المللی روشن است که ما حقوقی داریم و در زمان لازم حقوق خودمان را استیفا می‌کنیم.»
با این حال مقامات ارشد ایرانی امروز دیگر با کنایه سخن نگفتند و انگشت بر کشور مشخصی گذاشتند. جنرال «محمد علی جعفری» فرمانده کل سپاه پاسداران ایران روز شنبه (27 دلو) خطاب به دولت پاکستان گفت: «دولت پاکستان که این ضدانقلاب‌ها و عناصر خطرناک برای اسلام را پناه داده و می‌داند محلشان کجاست و اینها تحت حمایت نیروهای امنیتی پاکستان هستند، باید نسبت به این جنایتی که صورت گرفته، پاسخگوی قطعی باشد؛ بدون تردید اگر آنها را مجازات نکند در آینده نزدیک اقدامات جبرانی ما روی این نیروی ضدانقلاب انجام خواهد شد و دولت پاکستان هم هرچه می‌بینید آثار و پیامدهای حمایتش از این گروه ضدانقلاب خواهد بود و همان‌طور که رئیس‌جمهور گفت برخورد ما با گذشته متفاوت خواهد بود و دولت پاکستان باید نحوه برخوردش با این گروه را تغییر دهد.»
سخنان این روزهای مقامات ایرانی دقیقا همان چیزی است که مقامات افغانستان سال‌ها در حال تکرار آن هستند. در هفده سال گذشته مقامات حکومت افغانستان تقریبا در تمامی مجامع ملی و بین المللی با موضوع بحران افغانستان و همچنین در دیدار با مقامات خارجی تاکید داشته اند که بحران افغانستان هیچگاه بدون توجه به نقش پاکستان در حمایت از گروه های تروریستی، پایان نخواهد یافت.
به عقیده تحلیلگران مسائل افغانستان، علت اصلی طولانی شدن جنگ افغانستان نیز دقیقا همین امر است. در همین رابطه زلمی خلیلزاد نماینده ویژده وزارت امور خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان در سال 1390 در مصاحبه ای با بی‌بی‌سی می‌گوید: «در حالی‌که نیروهای ما در افغانستان بودند تا به حکومت این کشور کمک کنند، پاکستانی‌ها مخالفان افغانستان را مسلح کرده و آموزش داده و از آنها حمایت می‌کردند. آمریکا می‌دانست که آنها از گروه مخالف حمایت می‌کردند.» وی می‌افزاید: «فکر کنم مشکل بتوان باور کرد ]که پاکستان از القاعده حمایت نمی‌کند[. با توجه محلی که بن‌لادن بود، یعنی شهری که رفت وآمد به آن تحت نظارت و بازرسی است و به یک مرکز اصلی نظامی خیلی نزدیک است، طوری که در معرض دید دفتر محلی سازمان اطلاعات پاکستان (آی اس آی) و دفتر محلی آژانس اطلاعاتی پاکستان قرار دارد، برای همین، همانطور که باراک اوباما هم گفته است، مشکل می‌توان باور کرد که او تحت حمایت و پناه شبکه‌ای در پاکستان نبوده باشد.» محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان نیز در اسد سال جاری در سفر به ولایت غزنی سفر گفته بود که که جنرال باجوا، رئیس ستاد ارتش پاکستان باید درباره اینکه چرا زخمی‌های جنگ ولایت غزنی در شفاخانه‌های پاکستان مداوا می‌شوند، پاسخ دهد.
این که ایران امروز به این نتیجه رسیده است که پاکستان در منطقه از تروریست ها حمایت می‌کند و به آن‌ها پناهگاه داده است، گرچه دیرهنگام صورت گرفته، اما بسیار مهم و مفید است. تا زمانی که تمامی کشورهای منطقه به نقش پاکستان در حمایت از تروریسم اذعان نکنند و به این کشور اخطار ندهند ریشه تروریسم در منطقه خشکانیده نخواهد شد.
میرویس نورزی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا