خانم مرکل از حزب دموکرات مسیحی که گفته است از تصمیم خود مبنی بر اجازه دادن به ورود صدها هزار پناهجو به آلمان در سال ۲۰۱۵ متاسف نیست، روز گذشته در یک برنامه ۹۰ دقیقهای در شبکه دوم تلویزیون عامه آلمان (زید دی اف) به سوالهای رایدهندگان و باشندگان آلمان پاسخ داد.
رامین محبت که در افغانستان به عنوان خبرنگار فعال بوده و در سال ۲۰۱۵ کشورش را ترک کرده و به آلمان پناه جسته است، به مرکل گفت که با وجود تهدیدات در افغانستان درخواست پناهندگیاش رد شده است و در ترس از اخراج به سر میبرد.
این پناهجوی افغان به زبان آلمانی گفت: «مثال من مهم نیست، من صدها مثال از خطاهای شدید بامف (اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی) دارم.»
او با اشاره به اخراج اخیر گروهی از پناهجویان افغان گفت که این اخراجها باعث میشود که هزاران افغان دیگر در آلمان آرامش خود را از دست بدهند. او خطاب به مرکل گفت: «چرا اکثراَ افغانها (از اداره مهاجرت) پاسخ رد میگیرند؟»
مرکل در پاسخ به این پناهجوی افغان با ابراز این که حدود ۵۰ درصد پناهجویان افغان در آلمان تقاضای پناهندگی شان پذیرفته میشود، گفت: «مردم زیادی در افغانستان هستند و ما نمیتوانیم به همه آنها سیگنال بدهیم که به آلمان بیایند.» او توضیح داد که هشت نفری که اخیراَ اخراج شده اند، مرتکب جرم شده بودند و این گونه افراد از آلمان اخراج میشوند.
صدراعظم آلمان افزود: «سربازان آلمانی نیز در افغانستان هستند و تلاش میکنند در تامین امنیت کشور کمک کنند. به این دلیل، ما باید گزینهها را بسنجیم. ما نمیتوانیم به مردم بگوییم که وقتی به آلمان آمدید، شانس صد درصدی قبولی دارید.»
حکومت مرکل در دسمبر سال گذشته به اخراج گروهی پناهجویان رد شده افغان شروع کرد و ظاهراَ خواست با این تصمیم خود نشان بدهد که برای رسیدگی به شمار بالای مهاجران اقدام کرده و آنهایی را که شانس پناهندگی ندارند، به کشور شان پس میفرستد.
اما پس از بررسی اخیر وضعیت امنیتی افغانستان توسط وزارت خارجه آلمان، مقامهای این کشور تصمیم گرفته اند که عجالتاَ افراد مجرم، خطرناک و آنهایی که در تشخیص هویت شان همکاری نمیکنند از آلمان اخراج میشوند.
هشت تن از مهاجران افغان که از آلمان اخراج شده اند به میدان هوایی کابل رسیدند. رسانه های آلمانی در ابتدا اعلام کردند که در این پرواز ۱۵ مهاجر رد شده افغان ثبت نام شده اند، روز گذشته از اخراج ۱۲ مهاجر افغان خبر داده شد و صبح روز چهارشنبه گفته شد که فقط هشت تن شان به کابل رسیده اند.
در این برنامه همچنین یک مهاجر سوریایی که محافظت موقت به دست آورده است، گفت که به عنوان دستیار فیزیوتراپیست در غرب آلمان کار میکند، اما هنوز هم نتوانسته است خانماش را به آلمان بیاورد. او گفت: «من نمیتوانم بدون خانمم اینجا زندگی کنم.»
براساس اصول کنونی، کسانی که اقامت یک ساله (حفاظت جانبی) دریافت کرده اند، برای دو سال نمیتوانند اعضای خانواده خود را به آلمان بیاورند.
توماس دیمیزیر، وزیر داخله حکومت مرکل اخیراَ گفت که میخواهد این محدودیت در الحاق خانواده پناهجویان را تمدید کند. او افزود که اگر این محدودیت برداشته شود، تعداد کسانی که به آلمان میآیند خیلی زیاد خواهد بود.
مرکل در پاسخ به این مهاجر سوریایی گفت: «در سال ۲۰۱۵، ۸۹۰ هزار نفر به اینجا آمدند. لطفاَ درک کنید که ما بهترین تلاش مان را میکنیم. لطفاَ خوشبین باشید.»
©DW