اجتماعی

وضعیت مهاجرین افغانستانی در پاکستان اسف بار است

با سقوط دولت و تسلط طالبان بر افغانستان، موجی از مهاجرت‌ افغان‌ها به کشورهای دور و نزدیک آغاز شد. در این میان، هزاران آواره‌‌ افغان که به پاکستان پناه بردند، بدون سرپناه در شرایط سختی زندگی می‌کنند. برخی از آنها از رفتار نامناسب و غیرانسانی پلیس پاکستان شاکی اند.

علی غزنوی یکی از پناهجویان افغان که در پاکستان به سر می‌برد به رسانه ها می‌گوید در این کشور تعداد زیادی از آوارگان افغان به دلیل گزاف‌بودن کرایه خانه، در مساجد شب و روز را سپری می‌کنند.

به گفته او، پس از سرازیرشدن آوارگان افغان به پاکستان، هزینه اجاره خانه در این کشور به شدت افزایش یافته است و مهاجرین توان کرایه کردن خانه را ندارند.

او می‌گوید، مهاجرینی که با فقر و تنگدستی دست و پنچه نرم می‌کنند، گرفتن خانه با کرایه‌ سنگین برای آنان دشوار است.

برخورد حکومت پاکستان با پناهجویان افغان

پناهجویان افغان در پاکستان از برخورد پلیس این کشور نیز شاکی‌اند.

یکی از این پناهجوان می‌گوید: «برخورد حکومت پاکستان هم خوب نیست. پلیس تعداد زیادی را جمع کرده و رد مرز کردند‌. آنها همین حالا هم به دنبال مهاجرین است و اگر شناسایی کنند فورا می‌برند و رد مرز می‌کنند».

او با بیان اینکه وضعیت برای پناهجویان در پاکستان طاقت‌فرسا است، افزود: «مهاجرین در اینجا، مثل زندانیان زندگی می‌کنند. حق گشت‌و گذار آزاد را ندارند. برعلاوه این، آنها امید شان را به آینده از دست داده‌اند».

این آواره افغان در ادامه با انتقاد از سازمان ملل و دیگر نهادهای فعال در زمینه مهاجرت، می‌افزاید آنها هیچ‌گونه رسیدگی به مشکلات مهاجرین و آوارگان جنگ نمی‌کنند.

وی گفت: «فقط دفتر سازمان ملل در پاکستان تعدادی از را ثبت نام کرده و برای عبور و مرور شان یک کارت موقتی داده است».

از جنگ و ترور در افغانستان تا فقر و خشونت پولیس در پاکستان

جنگ و ناامنی و همچنین بیکاری در افغانستان، افغان‌ها را وادار کرده‌اند تا برای فرار از کشور، خودشان را به قاچاقچیان انسان بسپارند.

نبی اکرمی از مهاجرینی است که به گفته خودش مجبور شده با دادن پول هنگفت خود را از راه قاچاق به پاکستان برساند. به گفته او، قاچاقچیان از هر نفر ۱۰۰ هزار کلدار اخذ می‌کنند.

به گفته او، با بسته‌بودن گذرگاه‌ها، مسیر قاچاق تنها گزینه برای فرار از افغانستان است.

او با انتقاد از شرایط سخت زندگی در پاکستان می‌گوید: «در افغانستان جنگ و تروریزم زندگی ما را تهدید می‌کرد در اینجا فقر و خشونت نیروهای نظامی پاکستان».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا