براساس ماده نود و دوم قانون اساسی؛ مجلس با پیشنهاد بیست درصد کل اعضاء می تواند هر وزیری را استیضاح کند. اگر توضيح ارائه شده قناعت بخش نبود، مجلس موضوع راي عدم اعتماد را بررسي مي کند.
عبدالروف انعامی، منشی اول مجلس نمایندگان امروز (دو شنبه) به رسانه ها گفت که 63 امضاء برای استیضاح وزیر داخله جمع آوری شده است و هنوز کمیته روسا مشخص نکرده است که استیضاح چه وقت صورت بگیرد.
این امضاءها در حالی جمع آوری می شود که حدود چهار ماه می شود که نورالحق علومی بر کرسی وزارت امور داخله تکیه زده است.
شکریه بارکزی عضو مجلس که مخالف استیضاح می باشد، می گوید که بر آورده نشدن خواست های عده ای از وکلا توسط وزیر امور داخله، باعث جمع آوری امضای استیضاح شد.
خانم بارکزی افزود که بیشتر توقعات به خاطر عزل و نصب ها، تغییر استراتیژی جنگ و ناامنی های اخیر می باشد و در مورد عملکرد وزارت داخله نیست.
وی بر این باور است که نظام یک نظام مافیایی است و وزیر امور داخله به تنهایی نمی تواند وضع بد امنیتی را کنترول کند.
منشی اول مجلس نیز افزود که در 13 سال گذشته تجربه نشان داده است که با استیضاح وزیران نهادهای امنیتی وضعیت بهبود نیافته است.
حبیبه دانش، عضو دیگر مجلس اما می گوید که باید وزیر امور داخله به مجلس آید و علت کم کاری های اخیر خود را به نمایندگان مجلس توضیح دهد.
خانم دانش اظهار می کند باید مشخص شود که نیروهای امنیتی پولیس، در 48 ساعت درگیری به کمک پولیس محلی ولسوالی جلریز نرفته است.
به گفته منشی اول مجلس نمایندگان، هنوز مشخص نیست که جلسه استیضاح چه وقت برگزار می شود.