اجتماعیِتیتر یک

وزارت صحت: بیش از 50 درصد معتادان پس از درمان دوباره معتاد می شوند/ پولیس؛ همکار دلالان مرگ

عبدالمنان آزادمنش، رئیس بخش کاهش تقاضای مواد مخدر وزارت صحت امروز هنگام جمع آوری حدود 400 معتاد در کابل گفت که بیش از نیمی از معتادان بعد از درمان دوباره به مواد مخدر روی می آورند.

آقای ازادمنش به رسانه ها گفت که میزان برگشت معتادان به مواد مخدر در هر ولایت فرق می کند و به طور نسبی در ولایت کابل میزان برگشت بیشتر از سایر ولایت هاست.

او علت برگشت دوباره معتادان پس از درمان به مواد مخدر را نبود فرصت های شغلی، نبود اعتماد جامعه به افراد معتاد و وضعیت بد اقتصادی است.

وزارت های صحت عامه، کار و امور اجتماعی، امور داخله و مبارزه با مواد مخدر امروز یکشنبه حدود 400 معتاد را از ساحه پل سوخته در نزدیکی میدان شهید مزاری کابل جمع اوری و به کمپ فینکس انتقال داد.

این معتادان به مدت سه ماه در این مرکز علاوه بر ترک مواد مخدر، اموزش های فنی و حرفه ای را نیز می اموزند تا بعد از درمان جذب بازار کار شوند.

طی سال های اخیر، همواره وزارت ها و نهادهای مربوط همواره تلاش کرده اند تا با مصرف مواد مخدر مبارزه کنند و امار معتادان کشور را کاهش دهند اما شواهد نشان می دهد که ناکام بوده اند.

اکنون زیر پل سوخته در ساحه حوزه ششم امنیتی شهر کابل، هزاران معتاد در وضعیت بسیار بد و وخیمی به سر می برند که ممکن است زندگی انان در چنین ساحه و ازدحامی انواع بیماری ها را به وجود آورد.

استفاده مشترک از وسایل تزریق باعث بروز مرض های گوناگون میکروبی می شود که ایدز نمونه بارز آن است و در بین معتادان نیز بسیار شایع است.

از سوی دیگر تجاوز جنسی و یا هم مقاربت های جنسی بدون در نظر داشت نکات بهداشتی نیز باعث بروز بیماری های میکروبی به خصوص ایدز می شود.

در زیر پل سوخته شهر کابل به نقل از معتادان، حدود 8 زن معتاد هستتند که این معتادان برای تامین مواد مورد نیازشان تن فروشی می کنند. به باور پزشکان مقاربت با این افراد باعث بروز هر گونه بیماری میکروبی می شود.

پل سوخته تنها مکان تجمع معتادان در کابل نیست، بلکه ده ها پل و خرابه شهر را معتادان به تصرف خود در اورده اند و در شرایط بسیار خطرناکی به سر می برند.

بر اساس آمارهای وزارت صحت عامه حدود سه میلیون معتاد در کشور وجود دارند که یک میلیون آنان را زنان و حدود 100 هزار تن دیگر را کودکان تشکیل می دهند.

پولیس؛ همکار با دلالان مرگ

مسئولان جمع آوری معتادان هر چند مدعی بودند که معتادان را با رضایت خودشان جمع آوری می کنیم ولی در برخی موارد صحنه های رخ می داد که چند سرباز یک معتاد را به زور وارد موتر حامل معتادان می کرد.

این معتادان برای رفتن به کمپ ترک اعتیاد رضایت نشان نمی دادند و در برخی از موارد به گونه ای اعتراض فریاد می کشیدند: “به جای اینکه ما را جمع می کنید، بروید پولیس هایتان را جمع کنید که مواد توزیع نکنند.”

احمد الله فرد معتادی که می گوید هفت سال است در زیر پل زندگی می کند و تاکنون سه بار به کمپ های درمانی رفته است ولی نتوانسته ترک کند.

او می گوید، وقتی ترک می کنم و دوباره به جامعه بر می گردم به صورت آسان به مواد دسترسی پیدا می کنم و این باعث می شود که دوباره به مواد روی بیاورم.

این معتاد علاوه کرد که برخی از سربازان پولیس و یا جنایی در توزیع مواد مخدر یا با دستفروشان مواد دست دارند و از انان باج می گیرند و اجازه توزیع می دهند.

بازمحمد احمدی، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله نیز بر این نکته مهر تایید می گذارد و می گوید که انکار کردنی نیست که اراکین دولتی در توزیع مواد دست دارند.

آقای احمدی گفت که در سال جاری 721 تن از ماموران پولیس که در توزیع مواد مخدر دست داشتند و یا همکاری می کردند، دستگیر کرده ایم.

معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله همچنین گفت که دولت متعهد به مبارزه با مواد مخدر است و در این راستا از هیچ گونه تلاشی دریغ نمی کند.

گفتنی است که کمپ فینکس قبل از این به عنوان پایگاه نیروهای خارجی استفاده می شد که بعد از خروج آنان از کشور؛ سال گذشته این کمپ به مرکز درمان معتادان تبدیل شد.

از سال گذشته تاکنون چندین دوره معتادان از سطح شهر جمع آوری شده و برای درمان به کمپ برده اند ولی همواره تعداد معتادان در سطح شهر فراوانند./روزنامه راه مدنیت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا