واکنش کاربران فضای مجازی به تظاهرات زنان در کابل؛ «به این زنان جایزه را بدهید»
شماری از زنان و دختران شهر کابل امروز پنجشنبه (25 قوس) به خیابان های کابل آمده و صدای اعتراض شان را نسبت به وضعیت موجود در کشور بلند کردند.
این زنان شعارهای مختلفی به شمول «کار، نان، آزادی؛ مشارکت سیاسی» سر می دادند و نسبت به وضعیت موجود در کشور و رفتارهای تبعیض آمیز امارت اسلامی طالبان اعتراض کردند.
این زنان با وجود سرمای زیاد و خطرات احتمالی نسبت به برخورد با خشونت نیروهای طالبان اما بیرون آمده و صدای اعتراض شان را سر دادند.
یکی از این زنان در صحبت با رسانه ها می گفت که جایگاه ملا و مولوی مطابق به دین اسلام محفوظ است و همگان به آنها احترام دارند، اما ملا و مولوی نمی تواند در اقتصاد، سیاست، روابط خارجه و دیگر مسایل تخصصی نظر بدهند و کار کنند؛ بنا امارت اسلامی طالبان به عنوان قدرت حاکم فعلی در افغانستان باید از نیروهای متخصص بکار بگیرند.
اما چیزی که بیشتر از همه در فضای مجازی و اجتماعی از این اعتراض زنان دیده شد این بود که بسیاری ها در صفحات شان ضمن تحسین شجاعت این زنان، به کنایه به نهادهای مدعی حمایت از حقوق بشر و جامعه جهانی گفتند که جایزه هایشان را باید به این ها بدهند نه به آنهایی که از کشور فرار کرده اند.
خانم حمیرا قادری نویسنده و شاعر کشور در برگه توییترش عکسی از این زنان را بازنشر کرده و بسیار کوتاه نوشته است: «جایزه را به این زنان بدهید.»
ستار سعیدی خبرنگار و مجری سابق تلویزیون بی بی سی فارسی نیز در صفحه اجتماعی اش به کنایه گفته است که «به اینا جایزه بدین؛ نه به اونا».
احتمالا اشاره آقای سعیدی به خانم شهزاده اکبر رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان است که چندی پیش از سوی وزارت های خارجه آلمان و فرانسه در روز جهانی حقوق بشر به عنوان یکی از 16 زن شجاع انتخاب شد و جایزه دریافت کرد.
یک تن دیگر از کاربران فضای مجازی به کنایه نوشته است که «این زنان مستحق جایزه نیستند، زیرا هیچ وابستگی به تیم غنی و ارگ ندارند.»
و همین طور صدها تن از کاربران دیگر نوشته اند که «دنیا و مدعیان حمایت از حقوق بشر باید به این زنان جایزه بدهند، نه به آنهایی که از کشور گریخته اند و همچنان برای منافع شخصی شان از وضعیت زنان در افغانستان سوء استفاده می کنند.»