اجتماعی

هشدار مقام های محلی از احتمال سقوط صنعت گردشگری در بامیان

کبیر دادرس به خبرگزاری رها گفت: “شاهراه های منتهی به بامیان از طریق ولایات میدان و پروان، در سالهای اخیر شاهد نا امنی های گسترده بوده و این امر تاثیر مستقیم بر روی تعداد گردشگران بازدیده کننده از مناظر طبیعی و تاریخی این ولایت داشته است.”

دادرس افزود، هر زمانی که نا امنی در این مسیرها افزایش می یابد، از شمار گردشگرانی که به این ولایت سفر می کنند، کاسته می شود.

سقوط گردشگری

بامیان از ولایت های امن در مرکز کشور است که بدلیل داشتن مناظر زیبای طبیعی و آثار تاریخی فراوان، توجه جهانگردان بی شماری را به خود جلب کرده است.

شهر ضحاک، شهر غلغله، مجسمه های بودا و مغاره های اطراف آن، مغاره های دره های غمی و اکرم در منطقه فولادی، مجسمه و مغاره های دره ککرک،  قلعه کافری” الف و ب” در منطقه ملایان و مغاره چهل ستون در مرکز بامیان از جمله میراث های فرهنگی جهانی به شمار می روند که سالانه صدها توریست از آنان بازدید می کنند.

وجود همین آثار تاریخی و در کنار آن صنایع دستی و فرهنگ بومی منحصر به فرد، سبب شده اند تا بامیان به چند لقب بین المللی دست یابد. این ولایت در اوایل سال گذشته میلادی به عنوان نخستین پایتخت فرهنگی سارک و چندی پیش به عنوان یکی از شهرهای خلاق جهان انتخاب شد.

کسب این القاب، فرصت مناسبی برای معرفی جاذبه های گردشگری بامیان به جهانیان و رشد این صنعت درآمدزا در این ولایت خوانده شده است.

با این حال رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان هشدار داد، در صورتی که امنیت راه های مواصلاتی بامیان تامین نشود، صنعت نوپای گردشگری در این ولایت سقوط خواهد کرد.

او می گوید که فاصله کمی از این مسیرها نا امن هستند و دولت باید به این موضوع توجه کند تا با رشد صنعت گردشگری در بامیان، منبع درآمد پایداری برای باشندگان این ولایت و نیز دولت ایجاد گردد:” هزینه سفر با هواپیما به بامیان بسیار سنگین است و بسیاری از کسانی که تمایل به سفر به این ولایت دارند، توان پرداخت این هزینه را ندارند”.

شاهراه کابل- بامیان از طریق ولایات پروان و میدان وردک، در چند سال گذشته به شدت نا آرام شده است. تا کنون ده ها مسافر در این مسیر کشته و زخمی شده اند. این نا امنی ها اما اخیرا افزایش چشمگیری داشته است.

از چند ماه بدینسو، طالبان و سارقان مسلح، ده ها مسافر را در این مسیر ها به گروگان گرفته اند. براساس گزارش ها، تنها در دو ماه گذشته بیشتر از 30 تن از شهروندان بامیان، در دره غوربند ولایت پروان از سوی سارقان مسلح ربوده شده اند.

افزایش نا امنی در این مسیرها، اعتراضات گسترده شهروندان بامیان را به دنبال داشته است. پیشتر هزاران تن از آنان با راه اندازی تظاهراتی از دولت و همکاران بین المللی اش خواستند تا درخصوص تامین امنیت راه های ارتباطی بامیان، وارد اقدامات جدی شوند.

زمان احمدی-بامیان

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا