امنیت و جرایمِتیتر یک

نیروهای امنیتی از حمله بر کاروان دانشجویان پولیس آگاهی داشته اند

این منابع گفته اند: گستره‌ی ابعاد حمله‌ی روز پنج‌شنبه که باعث جان‌باختنِ ده‌ها سرباز و زخمی‌شدن ده‌ها تن دیگر شد، خیلی بزرگ بوده است. مهم‌ترین مساله، به گفته‌ی منابع، «فاجعه‌ی آگاهی مقام‌های امنیتی از وقوع این رویداد» می‌باشد.

یک منبع امنیتی به‌شرط افشانشدنِ هویتش گفته است که سه بار به مرکز هماهنگی نیروهای امنیتی از وقوع این حمله گزارش داده شده بود.

به‌نقل از این منبع، در گزارش احتمال وقوع این حمله گفته شده بود حتا از وسایطی که موظف به انتقال سربازان مرکز تعلیمی وردک به کابل‌اند، نیز فلم‌برداری شده است.

با این حال و به نقل از منابع، به‌زعم این اطلاع منبع امنیتی، هیچ‌گونه توجهی به این گزارش‌ها نشده است.

هم‌چنان این منبع امنیتی می‌گوید که نیروهای اردوی ملی که با کاروان بس‌های حامل سربازان حرکت می‌کردند، این کاروان را تا یک منطقه همراهی کردند، اما پس از آن در باقی مسیر کاروان را به حال خود رها کرده‌اند.

به تعبیر این منبع امنیتی، به‌دلیل این‌که ساحه تحت کنترول نیروهای اردوی ملی تا یک موقعیت خاص بوده است، پس از رسیدن به انتهای این ساحه، نیروهای اردوی ملی این کاروان را ترک کرده‌اند و این کاروان با چند عراده رنجر محدود، بقیه مسیر را می‌خواسته است طی کند که به گفته منابع، از لحاظ تدابیر امنیتی، بدترین نوع تامین امنیت است.

از سوی دیگر، یک منبع امنیتی دیگر نیز که از افشای نامش خودداری کرد، به روزنامه ۸صبح گفته که در حدود سه هفته پیش، یک عضو گروه طالبان توسط نیروهای امنیتی بازداشت می‌شود و این عامل در اعترافاتش از وقوع حمله‌ی انتحاری به‌سربازان مرکز آموزشی میدان‌وردک خبر می‌دهد و بر اساس همین اعتراف‌ها، گزارش‌هایی به مرکز هماهنگی نیروهای امنیتی داده می‌شود تا در این رابطه، تدابیر لازم گرفته شود.

احتمال این‌که طالب بازداشت شده، همان مسوول استخبارات طالبان باشد که توسط نیروهای امنیتی از یک رنجر پولیس ـ که گفته می‌شود مربوط به خلیل اندرابی، فرمانده پولیس میدان‌وردک بود ــ بازداشت شد، زیاد است.

با همه‌ی این‌ها، اما صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت داخله می‌گوید تا زمان تکمیل‌شدن تحقیقات در رابطه به این حادثه، هرگونه داوری زود است.

آقای صدیقی به ۸صبح گفت: «ما در وزارت داخله منتظر تکمیل‌شدن تحقیقات گروه‌هایی هستیم که توسط وزارت داخله و بر اساس دستور رییس‌جمهور تعیین شده‌اند.

این گروه‌ها، کار تحقیقات خود را شروع کرده‌اند و به‌زودی این تحقیقات، تکمیل خواهد شد. ولی تا زمان تکمیل‌شدن این تحقیقات، با توجه به گستردگی حمله و انتظار مردم برای فهمیدن واقعیت‌های این حادثه، وزارت داخله هیچ‌گونه نظری را نمی‌تواند ارایه بدهد.»

سخنگوی وزارت داخله می‌گوید مسلما مشکلی در تامین امنیت این کاروان وجود داشته که چنین حادثه‌ای شکل گرفته، ولی تا زمان تکمیل‌شدن تحقیقات به‌طور دقیق، نمی‌توان گفت کدام نهاد در این زمینه سهل‌انگاری کرده است.

هم‌چنان آقای صدیقی گفت بر اساس آخرین آمار به‌‌دست آمده از تلفات این حادثه ۳۳ تن به شمول یک فرد ملکی کشته شده و ۷۹ تن دیگر زخمی شده‌اند.

هرچند گواهان رویداد، کشته‌گان این حادثه را بیشتر از صد تن عنوان کرده‌اند و در شبکه‌های اجتماعی به نقل از نهادهای مختلف تلفات تا ۱۵۰ تن نیز گزارش شده است.

در همین حال، خلیل اندرابی، فرمانده پولیس ولایت میدان وردک در رابطه به سهل‌انگاری در تامین امنیت این کاروان یا هم بی‌تفاوتی در قبال گزارش‌های احتمال حمله به این کاروان گفته که مرکز آموزشی میدان‌وردک به‌طور مستقل فعالیت می‌کند و وظیفه‌ی تامین امنیت آن هم مستقیما به وزارت داخله برمی‌گردد.

او گفت که ولایت میدان‌وردک در تامین امنیت این کاروان هیچ‌گونه نقشی نداشته و از مسایل مربوط به احتمال حمله به این کاروان نیز آگاهی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا