اجتماعی

نی: آزادی بیان در افغانستان با خطر مواجه شده است

در خبرنامه‌ای که روز چهارشنبه (۲۹ ثور)، از سوی این نهاد به نشر رسیده، آمده است که ترور خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای و مدافعان حقوق بشر، وضعیت را در افغانستان به مراتب بدتر ساخته است.

نی با نشر بخشی از اعلامیه‌ای چندی پیش سازمان عفو بین‌الملل، خواستار اقدام موثر حکومت برای تأمین امنیت خبرنگاران افغانستان شده است.

در خبرنامه آمده است: «خواست نی از حکومت افغانستان، این است تا قضایای قتل و خشونت علیه خبرنگاران را به صورت جدی بررسی کرده و امنیت خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای را در اولویت کاری خویش قرار بدهد.»

نی از نهادهای بین‌المللی به ویژه ایالات متحده‌ی امریکا و سازمان ملل نیز، خواسته است، طالبانی را که در قتل خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای متهم استند، از «رده‌ی گفت‌وگوهای صلح» بیرون کند. «کسانی که از آدرس طالبان گفت‌وگو می‌کنند، متعهد به سپردن قاتلان خبرنگاران به پنجه‌ی عدالت گردند تا بر مبنای آن فرایند صلح به پیش برود.»

این در حالی است که چندی پیش، سازمان عفو بین‌الملل، از مقام‌های حکومت افغانستان خواست که برای محافظت از خبرنگاران، اقدام فوری کنند.

این سازمان، روز دوشنبه (۱۳ ثور)، به مناسبت گرامی‌داشت از روز جهانی آزادی مطبوعات اعلامیه‌ای را منتشر کرد که در آن آمده است: «پس از یک سال تهدیدها‌ی گسترده، ارعاب، آزار و اذیت و حملات خشونت‌آمیز علیه کارمندان رسانه‌ای در افغانستان، مقام‌های این کشور باید اقدامات فوری برای محافظت بیشتر از روزنامه‌نگاران انجام دهند.»

سازمان عفو بین‌الملل، گفته است که در سال ۲۰۲۰ میلادی، حداقل ۱۱ روزنامه‌نگار در حملات هدف‌مند در افغانستان کشته شده اند و چهار خبرنگار دیگر در سال روان میلادی توسط افراد ناشناس کشته شده اند که تقربیا تمام این قتل‌ها مورد بررسی قرار نگرفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا