برگزیده هاسیاستِتیتر یک

نگرانی آمریکایی ها و مقامات کشور از ارتباط روسیه با طالبان

روسیه اما در مقابل داشتن هر گونه ارتباط با طالبان را رد می کند و می گوید که تماس های محدودی که با گروه طالبان دارد تنها به هدف کشاندن این گروه به میز مذاکرات صلح می باشد.

برخی سران کشور نیز می گویند که حمایت روسیه از طالبان تاکنون فقط به نظر می رسد، سیاسی بوده باشد.

رویترز نوشت، اما به دنبال چندین نشست پی هم که در مسکو و تاجیکستان میان طالبان و روسیه صورت گرفته، مقامات امنیتی و دفاعی افغانستان اظهار نگرانی کرده اند که ممکن است این حمایت ها فراتر از حمایت های سیاسی برود و روسیه از طالبان حمایت های مستقیم تری مانند سلاح و یا پول بکند.

فضل هادی مسلمیار رئیس مجلس سنا گفت “شواهدی مبنی بر ارتباط روسیه با طالبان پیدا شده است، و این روندی جدید و خطرناک می باشد.”

جنرال جان نیکلسون فرمانده نیروهای آمریکایی و ماموریت حمایت قاطع در افغانستان نیز هفته گذشته در واشنگتن به خبرنگاران گفت روسیه با داشتن ارتباط با طالبان، به این گروه مشروعیت قرض می دهد، بدون اینکه سبب ثبات و امنیت در منطقه شود.

در همین حال اما، خانم ماریا زاخاراوف سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز گذشته (چهارشنبه) اظهارات مقامات آمریکایی و افغانستان را رد کرد و این اظهارات را نادرست و ساده لوحانه خواند.

وی گفت “ما بارها گفته ایم که روسیه هیچ گونه گفتگوهای مخفی با طالبان ندارد و از آنها هیچ گونه حمایتی نمی کند.”

زاخاراوف افزود که روسیه تنها به دنبال صلح از راه گفتگو در افغانستان می باشد و این امر زمانی محقق می گردد که با تمامی بازی کننده ها به شمول طالبان تماس برقرار کرد.

از سوی دیگر، با اعلام گزارش هایی مبنی بر اینکه پارلمان کشور می خواهد تحقیقاتی در خصوص روابط احتمالی روسیه و طالبان انجام دهد، سفارت روسیه در کابل یک کنفرانس مطبوعاتی را برای فردا (پنجشنبه) تدارک دیده تا در خصوص روابط روسیه و مقامات افغانستان به بحث و گفتگو بنشیند.

یک بازی بزرگ دیگر؟

افغانستان سال هاست که صحنه مداخلات و توطئه های بین الملل بوده است، از انگلیس و شوروی در قرن 19 گرفته تا کمک های مالی و تسلیحاتی آمریکا به پاکستان تا به شورشیان افغانستان در مقابل شوروی ها سلاح و پول بدهد.

مقامات طالبان به رویترز گفته اند که این گروه از سال 2007 تاکنون ارتباط های قابل ملاحظه ای با روسیه داشته است. آنها اما گفته اند که این ارتباط تنها در حد حمایت های روحی و سیاسی بوده است.

یک مقام ارشد طالبان گفت “ما یک دشمن مشترک داریم. ما نیاز به حمایت داریم تا از شر آمریکا و متحدانش در افغانستان خلاص شویم و روسیه نیز می خواهد که تمامی سربازان خارجی هر چه سریعتر از افغانستان خارج شوند.”

مسکو همواره منتقد نحوه بدست گرفتن جنگ آمریکا و ناتو در افغانستان بوده است، اما باز هم این کشور هلی کوپترهای جنگی برای تقویت نیروهای امنیتی افغانستان داد و همچنین قبول کرد تا یک مسیر از طریق روسیه برای انتقال کالاهای مورد نیاز نیروهای ائتلاف در افغانستان فراهم کند.

اما در سال های اخیر تمامی این همکاری ها میان روسیه و غرب بخاطر مسایل سوریه و اوکراین با کمی تشنج همراه شده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب مردم آمریکا که اواخر ماه آینده میلادی قدرت را بدست می گیرد، چراغ سبزهایی برای ارتقای روابط با روسیه نشان داده است، بدین معنا که آینده سیاست های روسیه و آمریکا ممکن است تغییر کند.

ملاقات های خارجی

براساس گفته های مقامات طالبان و برخی منابع دولتی، در ماه های اخیر نمایندگان طالبان چندین ملاقات با برخی مقامات روسیه داشته اند.

جنرال قسیم جنگل باغ فرمانده پولیس کندز گفت که این ملاقات ها شامل یک ملاقات در تاجیکستان توسط ملا عبدالسلام والی نام نهاد طالبان برای ولایت کندز می باشد.

همچنین به گفته ی یک مقام در ارگ ریاست جمهوری، یک ملاقات دیگر اخیرا در مسکو صورت گرفته است.

آقای جنگل باغ گفت مقامات کشور تاکنون اسناد و شواهدی مبنی بر کمک های مستقیم روسیه با طالبان افشا نکرده اند. اما پرواز برخی هلی کوپترهای ناشناس که از آنسوی مرزها آمده اند و سلاح های ساخت روسیه که در دستان شورشیان بوده اند، نگرانی هایی را بوجود آورده اند که نشان می دهد بازیگران منطقه ای نقش بزگتری را ایفا می کنند.

یک مقام ارشد دیگر کشور گفت “اگر طالبان به سلاح های ضد هوایی دست یابد، این می تواند سرنوشت بازی را تغییر دهد، و باید صلح را دیگر فراموش کرد.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا