نمایندگی های سیاسی خارجی در کابل از طالبان خواستند تعهد خود به صلح را نشان دهند
۱۷ نمایندهگی سیاسی کشورها و شماری از سازمانهای غربی در کابل به مناسبت عید قربان از گروه طالبان خواستهاند تفنگهای خود را برای همیشه به زمین بگذارد و تعهد خود را برای صلح به جهانیان به نمایش بگذارد.
نمایندهگیهای سیاسی استرالیا، کانادا، جمهوری چک، دانمارک، اتحادیه اروپا، فنلند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، کوریا، هالند، دفتر نماینده ارشد ملکی ناتو، اسپانیا، سویدن، بریتانیا و ایالات متحده امریکا روز دوشنبه، بیستوهشتم سرطان، با نشر اعلامیه مشترک خواستار پایان حملات نظامی طالبان شده است؛ زیرا این موضوع تلاش برای دستیابی به راه حل سیاسی از طریق مذاکره را ناکام میکند و سبب آوارهگی مردم میشود.
این نمایندهگیها همچنین ترورهای هدفمند در سراسر کشور را محکوم کرده و گفتهاند که تخریب زیرساختهای حیاتی، تهدیدها، اعلامیهها واقدامات دیگر علیه دستآوردهای بیست ساله مردم افغانستان، محکوم است.
در اعلامیه مشترک آمده است که حملات طالبان با ادعای آنها در مورد حمایت از حل و فصل سیاسی از طریق مذاکره و روند صلح در دوحه، به صورت کامل در تناقض قرار دارد.
نمایندهگیهای سیاسی مقیم کابل گفتهاند که ادامه حملات طالبان سبب کشته شدن افغانهای بیگناه و نیز ادامه قتلهای هدفمند، آوارهگی مردم ملکی، غارت و سوختاندن ساختمانها، تخریب زیرساختهای حیاتی و متضررشدن شبکههای ارتباطی شده است.
نمایندهگیهای سیاسی تصریح کردهاند که بازداشت و کشتار بیرویه افراد ملکی و حمله بر زندانها بیتوجهی بسیار نگرانکننده را به حاکمیت قانون نشان میدهد.
در اعلامیه نمایندهگیهای سیاسی آمده است که در ولسوالیهایی که توسط طالبان تصرف شده است، باشندهگان محل و ناظران از تلاشهای طالبان برای سرکوب، حقوق بشری زنان و دختران و تعطیلی رسانههای خصوصی و دولتی برای پنهان کردن موارد نقض حقوق بشری و محدود ساختن آزادی بیان را گزارش دهند.
نمایندهگیهای سیاسی در این اعلامیه تأکید کردهاند که اقداماتی را که موجب نقض حقوق بشری مردم افغانستان میشود، به شدت محکوم میکند.
به باور این نمایندهگیها، افغانستان در ۲۰ سال گذشته به دستآوردهای زیادی دست یافتهاند و میخواهند به پیشرفتهای خود در زمینه توسعه، حقوق بشر و آزادی بیان ادامه دهند.
در پایان ۱۷ نمایندهگی سیاسی از طالبان و سایر طرفها خواستهاند که به خشونتها پایان دهند و با آتشبس دایمی موافقت کنند و به مذاکرات به هدف دستیابی به صلح ادامه دهند.