نماینده ملکی ناتو: افغانستان در سال 2020 بیشترین شانس برای صلح را دارد
آقای کی در حاشیۀ نشست ناتو در لندن به خبرنگاران گفت در میان گروههای پیکارجو، این تنها طالبان هستند که بر ادامۀ خشونت پافشاری میکنند، در حالی که بقیۀ این گروهها خواهان آتشبساند.
نمایندۀ ملکی ناتو برای افغانستان میافزاید، اجماع قوی منطقهیی برای صلح در افغانستان وجود دارد و کشورهای منطقه مانند پاکستان، ایران، روسیه و چین از روند صلح حمایت میکنند.
او از این که سال 2020 بهترین شانس برای آوردن صلح در افغانستان است، اظهار خوشبینی میکند، اما میگوید: «باید واقعبین باشیم، صلح بعد از 20 سال جنگ نیاز به زمان دارد و ممکن است خشونتها و ناامیدیهای زیادی در مسیر صلح وجود داشته باشد.»
به گفتۀ آقای کی، طالبان فهمیدهاند که از راه جنگ به پیروزی نمیرسند و تنها راه حل بحران افغانستان گفتوگو است.
نیکولاس کی میافزاید، گفتوگوهای بینالافغانی مشکل و زمانگیر خواهد بود؛ زیرا بسیاری از شهروندان افغانستان حکومت اماراتی مورد نظر طالبان را نمیپذیرند.
نمایندۀ ملکی ناتو برای افغانستان در مورد انتخابات میگوید، مهم این است که کمیسیون مستقل انتخابات پس از طی مراحل روند انتخابات، نتایج ابتدایی انتخابات را اعلام کند و نامزدان نیز آن را بپذیرند.
پیمان آتلانتیک شمالی درسال ۱۹۴۹ با همکاری و همفکری دوازده کشور غرب که نگران گسترش کمونیسم به خاکشان بودند، پایه گذاشته شد، اما در طول سالها و با افزایش نگرانی غرب از توانایی نظامی شوروی و بروز جنگهای نیابتی، دامنۀ ناتو به عضویت ترکیه در سال ۱۹۵۲ و آلمان غربی در سال ۱۹۵۵، گسترش یافت.
این سازمان روز گذشته 70 سالگرد تأسیس خود را در لندن، پایتخت بریتانیا تجلیل کرد؛ تجلیل از این روز با نشستهای مقامهای ارشد ناتو برای دو روز ادامه دارد.