سیاست

نظریات تازه عالمان دینی جهان اسلام بر ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان

عالمان دینی جهان اسلام بر ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان و بر متحد بودن کشورهای اسلامی ازبهر مبارزه با داعش تأکید کردند.

این عالمان دینی جهان اسلام و برخی از چهره‌های سیاسی هفت کشور به شمول افغانستان، ایران، پاکستان، کرواسی، فلسطین، عراق و هند در یک نشست مجازی خواهان تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شدند.

آنان روی تحولات اخیر در افغانستان گفت‌وگو کردند و تأکید کردند که طالبان برای ایجاد دولت فراگیر، صلح آمیز و پایدار باید گام‌های مهمی را بردارند.

عالمان دینی جهان اسلام همچنان بر متحد بودن کشورهای اسلامی برای مبارزه با داعش تاکید می‌ورزند. این عالمان تشکیل دولت فراگیر را از پایه‌های اساسی یک کشور صلح آمیز می‌دانند.

آیت الله سید یاسین موسوی، امام جمعه بغداد از عراق، گفته است: «امکان ندارد که در راس حکومت یک قوم خاص باشد و بقیه اقوام را در نظر نگیرد و الی این جدال در افغانستان باقی خواهد ماند. زیرا که معلوم است در افغانستان هرکدام از اقوام افغانستان دارای قدرت است و بقیه اقوام به دنبال حقوق شان هستند.»

احترام به حقوق بانوان و حفظ ارزش‌های بشری از مورد دیگری است که عالمان جهان اسلام هفت کشور به آن تاکید می‌ورزند.

همچنین حجت‌الاسلام سید ظفر نقوی، معاون رهبر شیعیان پاکستان، گفت: «طالبان که اکنون در افغانستان حکومت تشکیل داده‌اند و شعار و عنوان‌شان این است که یک حکومت اسلامی است، ما از این امر استقبال می‌کنیم، اما تاکید می‌کنیم که این گروه باید از سابقه‌ خود درس بگیرد و اشتباهات گذشته را تکرار نکند.»

شیخ عزیز حسنوویچ، مفتی اعظم مسلمانان کرواسی، گفت: «درب حکومت جدید باید به روی تمام مردم افغانستان باز باشد و باید حقوق همه مردم و حقوق زنان و سایر اقوام در نظر گرفته شود. اگر آن‌ها (طالبان) خود شان را از امت متحده اسلامی می‌دانند، باید چنین باشد. من آن‌ها را به این امور دعوت می‌کنم.»

حامد کرزی، رییس جمهمورپیشین کشور نیز باور دارد در وضعیت کنونی کشور از تامین صلح دایمی و تحکیم امنیت و ثبات فاصله دارد، از کشورهای جهان می‌خواهد صادقانه در برابر هراس افگنی با افغانستان همکاری کنند.

او گفت گفت: «اگر واقعا نگران امنیت خود و جهان هستید و به تعهدات شان در قبال افغانستان و مردم افغانستان استوار اند، در این مرحله مهم و حیاتی برای ایجاد صلح و ثبات و عبور از وضع شکننده و دشوار کنونی با مردم افغانستان همکاری نمایید.»

اما باورها بر این است که حکومت کنونی باید قناعت کشورهای جهان را برای به رسمیت شناختن بدست آورد.

سید یوسف حسینی ندوی، مدیر جامعه سید احمد شهید لکهنو از هند، گفت: «جامعه بین المللی هم برای این ارتباط شرایطی را وضع کرده است‌. لذا مردم و حکومت افغانستان اگر می‌خواهند که با جهان ارتباط داشته باشند باید این شرایط را رعایت کنند.»

از سویی هم، وزارت خارجه طالبان گفته است که کشورهای جهان دیدگاه روشن در باره پیش شرط شان برای به رسمیت شناختن افغانستان ندارد.

یاد آوری می کنیم پیش از این نیز، برخی از کشورهای منطقه با برگزاری نشستی در باره افغانستان در هند، بر اهمیت تشکیل دولت فراگیر تاکید ورزیدند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا