نشستی به منظور رشد و توسعه فرهنگ استفاده از رسانه های اجتماعی
بر خلاف ١٤ سال پيش، امروز اکثريت جوانان به شبکه هاى اجتماعى دسترسى دارند، تمام وزارتخانه ها، نهادهاى ديگر دولتى و غيردولتى به انترنت وصل هستند و استفاده از انترنت در بسياری از ادارات، امر ضروری پنداشته ميشود.
امروز سومين نشست رسانه هاى اجتماعى افغانستان رادرکابل برگزار نمود که در آن شمارى از مقام های دولتی، جوانان، کاربران رسانه هاى اجتماعى، هنرمندان، خبرنگاران و چهره های سياسی شرکت کرده بودند که نقش شبکه هاى اجتماعى در تحولات اخير درکشور وزندگى روزمره مردم موثر خوانده شد.
ايلين جيوEileen Guo نماينده اين نهاد گفت که رسانه هاى اجتماعى و تکنالوژى، به بخشى از زندگى روزمره مردم افغانستان مبدل شده است .
وى علاوه کردکه رسانه هاى اجتماعى، سهولتهايى را به مردم ايجاد کرده و از اين طريق مردم براى آواره ها و رويدادهاى مختلف درافغانستان پول جمع آورى ميکنند و در برابر رويدادى مانند قتل فرخنده واکنش نشان ميدهند و موقفگيرى ميکنند که بسيار موثرهم بوده است .
ايمل مرجان معين تکنالوژى معلوماتى وزارت مخابرات؛ مخابرات وتکنالوژى رايکى از سکتورهاى قوى درکشور خواند؛ اما گفت که پيشرفتهاى صورت گرفته دراين عرصه ها کافى نيست و کارهاى زيادى است که بايد دراين راستا انجام شود.
موصوف علاوه کردکه ٢٠ ميليون افغان به سکتورمخابرات و تکنالوژى معلوماتى دسترسى دارند و شهروندان باقى مانده، يا دراطراف اين خدمات اند يا در يک کيلومترى قرار دارند وتلاش ميشود که براى آنان نيز خدمات برسد.
معين تکنالوژى معلوماتى وزارت مخابرات تاکيدکرد باوجوديکه قيمت خدمات مخابراتى و تکنالوژى بلند است؛ اما با آنهم دست کم يک عشاريه دوميليون افغان از بخش هاى مختلف رسانه هاى اجتماعى به شمول فيسبوک، تويتر، يوتيوب ، گوگل پلس و….استفاده ميکنند، قابل قدراست.
اما اين مقام وزارت مخابرات تاکيد کرد: “در کنار سهولت ها و مفاد، رسانه هاى اجتماعى مشکلاتى را نيز به بار مى آورند که يکى از آن، دسترسى همگانى به معلومات شخصى ما است که ازاين طريق در بعضى موارد به افراد، خانواده ها و مذاهب توهين نيز ميشود.”
چندی پیش در روز جهانی شبکه های اجتماعی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته بود که استفاده از رسانه های اجتماعی را قانون مند می کند اما تاکنون خبری از این اقدام نیست.
گفتنی است که این اقدام تاحدودی ممکن و اجرایی نخواهد بود.
1 دیدگاه