آقای مراد، امروز (سه شنبه) در یک نشست خبری در کابل گفت که در حال حاضر یکی از چالش های عمده فراروی سرمایه گذاری در کشور نبود برق می باشد.
آقای مراد افزود که نبود مدیریت سالم در 14 سال گذشته باعث شد که میلیون ها دالر پول کمک های بین المللی حیف و میل شود و روی زیربناهای کشور از جمله برق سرمایه گذاری نشود.
مراد خاطر نشان کرد که به علت نبود مدیریت سالم در گذشته، بیش از 80 میلیارد دالر را تاجران افغانی در خارج از کشور سرمایه گذاری کرده اند.
وزیر اقتصاد در حالی حکومت پیشین را متهم به بی مدیریتی می کند که در حکومت وحدت ملی نیز قرار بود برق 500 کیلوولت از مسیر بامیان-میدان عبور کند و دو نیروگاه بزرگ برق حرارتی در ولایت سمنگان و بامیان ساخته شود اما با این طرح مخالفت صورت گرفت.
برخی از کارشناسان بر این باورند که اگر برق 500 کیلو ولت از مسیر بامیان-میدان بگذرد، دو نیروگاه بزرگ برق حرارتی فعال خواهد شد و کشور را از واردات برق محروم خواهد کرد.
اما حکومت بر خلاف اعتراض های گسترده، تصمیم خود را گرفت و مسیر سالنگ را برای عبور برق 500 کیلو ولت انتخاب کرد.
ولی وزیر اقتصاد، تاکید می کند که حکومت وحدت ملی توجه جدی روی ساخت زیربناهای اقتصادی کشور دارد و از زمان ایجاد این حکومت تا کنون روی زیر بناهای کشور کارهای زیاد صورت گرفته است.
وی علاوه کرد که باید کوشش شود تا سکتور برق کشور از فساد اداری پاک شود، چون در موجودیت فساد ما نمی توانیم به اهداف استراتیژیک اقتصادی خود برسیم.
مراد همچنان تاکید بر سرمایه گذاری روی برق داخلی کرد و افزود که با سرمایه گذاری روی آبهای کشور برای همیشه ضرورت برق کشور رفع خواهد شد.
شرکت برشنا، نشست دور روزه ای را بخاطر ارزیابی روئسا و مسوولین ولایتی این شرکت در کابل برگزار کرد.
قدرت الله دلاوری، رئیس شرکت برشنا در این نشست خواستار تامین امنیت پروژه ها در ولایات شد.
آقای دلاوری همچنان در این نشست اشاره به مقروضین این شرکت نموده گفت که اکثر وزارت خانه ها، ریاست های مستقل و اشخاص زورمند مقروض این شرکت است.
او تصریح کرد که وزارت مالیه آماده همکاری با این وزارت شده است تا از بودجه عملیاتی، وزارت خانه ها، شرکت ها و موسسات پول برشنا را وضع کند که تا کنون با همکاری وزارت مالیه حدود300 میلیون افغنی جمع آوری شده است.