برگزیده هاسیاست

نامزدان باید نتیجه انتخابات را بپذیرند/ حکومت ائتلافی مطرود است

نمایندگان امروز دوشنبه (8 میزان) در نشست عمومی مجلس تاکید کردند انتخابات دو روز پیش شفاف‌ترین انتخابات‌ها نسبت به گذشته بود و نامزدان باید طبق اصلول دموکراسی به آرای مردم احترام بگذارند.

غلام حسین ناصری یکی از اعضای مجلس گفت: “خواهش ما از تیم‌های انتخاباتی این است که نتیجه انتخابات را بپذیرند و به خاطر منافع ملی نگذارند افغانستان بار دیگر به بحران انتخاباتی سوق داده شود.”

آقای ناصری افزود، انتخاباتی از اصول اساسی دموکراسی است که حتماً برنده و بازنده‌ای دارد؛ اما نامزدان نباید به بهانه‌های میزان کم اشتراک کنندگان و یا دستیابی به حکومت ایتلافی بحران آفرینی کنند.

به گفته او، مردم افغانستان یک بار حکومت وحدت ملی که از هرلحاظ یک فاجعه بود را تجربه کرده و دیگر نباید چنین حکومتی به وجود آید.

او تاکید کرد اگر نامزد و یا نامزدانی با بلند کردن صدای تقلب و تخطی در انتخابات، در پی تشکیل حکومت ایتلافی باشند به هیچ وجه برای مردم افغانستان قابل قبول نیست.

غلام فاروق مجروح دیگر عضو مجلس نیز گفت: “انتخابات ریاست جمهوری ششم میزان هرچند کمرنگ بود و مشکلات خود را داشت؛ اما نسبت به انتخابات‌های گذشته شفاف برگزار شد؛ امیدواریم کمیسیون‌های انتخاباتی استقلالیت خود را حفظ کرده و نتایج آرای پاک مردم را اعلام کند.”

آقای مجروح افزود اگر کمیسیون بتواند آرای تقلبی را از آرای پاک مردم جدا کند، نتیجه انتخابات شفاف برای همه مردم افغانستان و نامزدان قابل قبول خواهد بود.

کمال ناصر اصولی نیز گفت: “صداهای شنیده می‌شود که گویا برخی سیاسیون انتخابات را قبول ندارند؛ مشخص نیست سیاست مداران افغانستان چه وقت به منافع ملی احترام می‌گذارند؛ متاسفانه سیاسیون افغان در طول تاریخ چنین نقیصه را داشته و ترجیح دادن به منافع شخصی عامل بدبختی کشور بوده است.”

آقای اصولی بیان داشت که هم اکنون بهترین فرصت است که سیاسیون برای اولین بار به منافع ملی بیاندیشند و با پذیرش نتیجه انتخابات به نامزد برنده تبریک بگویند.

بلقیس روشن دیگر عضو مجلس نیز گفت شرکت کم مردم در انتخابات در واقع پاسخ به رهبران سیاسی بود که آنان باید خود را با خواست مردم همگام سازند.

خانم روشن افزود برخی حلقات سیاسی همانند گرگان درنده منتظر اند که چگونه انتخابات به بحران کشیده می‌شود تا آنان دوباره به قدرت سیاسی دست یابند.

این در حالی است که برخی سیاسیون می‌گویند که میزان کم اشتراک کنندگان در انتخابات به حکومت آینده مشروعیت سیاسی نمی‌دهد؛ اما قانون اساسی و قانون انتخابات هیچ سقفی را برای مشروعیت انتخابات تعیین نکرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا