سیاستِتیتر یک

ممنوعیت دختران از تحصیل؛ امریکا مذاکرات برنامه ریزی شده با طالبان در دوحه را لغو کرد

وزارت خارجه امریکا می گوید که دیدارهای برنامه ریزی شده خود را با نمایندگان طالبان در دوحه بخاطر تصمیم اخیر طالبان برای ادامه ممنوعیت تحصیل دختران، لغو کرده است.

رویترز در گزارشی گفته است که قرار بوده در این دیدارها روی چالش های کلیدی اقتصادی افغانستان گفت و گو صورت بگیرد.

رویترز در گزارش خود آورده است که لغو این دیدارها اولین نشانه مشخصی است که نشان می‌دهد تحرکات اخیر طالبان در زمینه حقوق بشر و تشکیل حکومت همه شمول می ‌تواند مستقیما بر تمایل جامعه بین ‌المللی برای کمک به این گروه تأثیر بگذارد؛ گروهی که برخی از سران آن همچنان در فهرست تحریم های امریکا قرار دارند.

یک سخنگوی وزارت خارجه امریکا در این خصوص گفته است: «تصمیم اخیر طالبان عمیقا ناامید کننده و نقض غیرقابل توضیح تعهدات قبلی این گروه به مردم افغانستان در وهله اول و سپس به جامعه جهانی است.»

وی افزود: «ما برخی تعاملات خود را به شمول جلسات دوحه را با طالبان لغو کرده ایم و صراحتا اعلام نموده ایم که تصمیم اخیر آنها [طالبان] می تواند نقطه عطفی در نحوه تعامل ما با آنها باشد.»

سه منبع مطلع به رویترز در این باره گفته اند که قرار بوده چندین جلسه میان نمایندگان امریکا، نمایندگان سازمان ملل و بانک جهانی و طالبان در حاشیه یک نشست در قطر در روزهای شنبه و یکشنبه صورت بگیرد.

یک سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز تایید کرده که یک هیات طالبان به شمول مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان انتظار مسافرت به دوحه را داشته است.

یک دیپلمات نیز تایید کرده هواپیمای قطری که قرار بوده برای سوار کردن هیات طالبان به شمول امیرخان متقی بیاید نیز نیامده است.

گفته می شود که این دیدارها شامل گفت و گوها در خصوص فعالیت مستقل بانک مرکزی افغانستان و چاپ بانکنوت های جدید افغانی بوده است.

این سه منبع گفته اند که موضوع آزاد کردن پول نقد و صدها میلیون دالر پولی که در حال حاضر در صندوق امانی بانک جهانی نگهداری می‌شود و قرار است برای بخش آموزش افغانستان اختصاص داده شود، نیز در اجندای این گفتگوها بوده است.

تصمیم وزارت خارجه امریکا برای لغو این دیدارها نشان می دهد باد مخالف به سوی طالبان که به شدت با چالش های سکتور بانکی و دریافت کمک های خارجی و آزاد کردن دارایی ها مواجه می باشند، می وزد. کمبود نقدینگی نیز به افزایش تورم و تشدید بحران اقتصادی در افغانستان انجامیده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا