
آقای غنی که پس از دیدار با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در یک نشست خبری حاضر شد گفت که دو طرف بر سر موضوعات مختلفی برای همکاری های دوجانبه میان آلمان و افغانستان گفتگو کرده اند و تمرکز خود را برای پیشگیری از مهاجرت های غیرقانونی آغاز کردند.
رئیس جمهور غنی گفت “مهاجرت غیرقانونی پروسه ای خطرناک و گران قیمت است. زیرا هر افغانی که تصمیم دارد خود را به اروپا برساند باید 20،000 تا 25،000 دالر مصرف کند که این خود هزینه ای بسیار گزاف می باشد و فرد همچنین در طول مسیر ممکن است چیزهای باارزش دیگری را نیز از دست بدهد. ما باید اطلاعات درست به مردم بدهیم تا انها کاملا از پیامدهای خطرناک این مسیر آگاه شوند.”
آقای غنی علاوه کرد که افغانستان و آلمان به طور مشترک برای مقابله با معضل مهاجرت های غیرقانونی تلاش خواهند کرد و اولین قدم را آلمان باید بردارد.
وی گفت “آلمان بجای تمرکز بر 30 هزار مهاجری که در کشورش حضور دارد، باید در بخش های توسعه کشوری کمک کند تا شرایط برای تمام مردم افغانستان بهبود یابد.”
آقای غنی همچنین افزود “مقابله با پدیده مهاجرت های غیرقانونی مسئولیت مشترک می طلبد و چارچوبی متناسب برای پیامدهای غیرقانونی آن نیاز می باشد.”
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز گفت که کشور متعهد به حمایت و کمک به افغانستان می باشد.
خانم مرکل گفت “ما از تهدیدهای تروریستی در افغانستان آگاهیم، به همین دلیل، 980 سرباز نیروهای آلمان در شمال افغانستان باقی خواهند ماند. ما می خواهیم پروسه صلح دولت افغانستان با طالبان تسریع یابد تا بتوانیم راه حل سیاسی برای بحران های افغانستان بیابیم.”
گفتنی است که مهاجران افغان پس از پناهجویان سوریه ای، دومین گروه پرجمعیت مهاجران اخیر را تشکیل می دهد، اما به نظر می رسد که آلمان هم اکنون تمایلی ندارد تا بیشتر از این مهاجران را پذیرش کند.
آقای غنی که هم اکنون برای سفری دو روزه در آلمان بسر می برد گفتگوهایی با مقامات آلمانی در خصوص روابط دو کشور داشته است که موضوع مهاجرت یکی از مهمترین این گفتگوها بود.
آلمان پیش تر اعلام کرده بود که برلین مهاجرین اقتصادی را برگشت خواهد داد و تنها به آن دسته از کسانی که با تهدید جانی مستقیم مواجه هستند پناهندگی می دهد.
گفتنی است که امسال بیش از 800،000 مهاجر از کشورهای آسیایی به امید زندگی بهتر وارد اروپا شده اند.
1 دیدگاه