موید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان روز چهارشنبه، در یک نشست خبری گفت نیاز است جامعه جهانی بهجای پذیرفتن خطر قطع روابط؛ شبیه بیثباتی دوره پیشین طالبان، با دولت سرپرست شان در دوره فعلی تعامل داشته باشد.
به گفتهی مشاور امنیت ملی پاکستان، طالبان ۲۰ سال جنگ خونینی را “علیهی نیروهای اشغالگر امریکا و ناتو” به راه انداخته بودند که در این زمان «دهها» هزار غیرنظامی و نیروهای امنیتی افغان کشته شدهاند، اکنون پس از خروج نیروهای بینالمللی، باید با آنان سازش شود.
این مقام پاکستانی، به جامعه بینالمللی گفته است اشتباهات گذشته را تکرار نکنند.
به گفتهی او، پاکستان تلاش دارد تا مطمین شود که جهان اهمیت تکرار نکردن «اشتباه گذشته» را درک کرده است. صلح و ثبات در افغانستان برای پاکستان ضروری است و این کشور اکنون بر همین موضوع تمرکز دارد.
مشاور امنیت ملی پاکستان گفته است چراغ سبز طالبان برای تعامل با جهان یکی از خواستهای خودشان است و پاکستان هیچ نقشی در آن ندارد. این مقام پاکستانی باور دارد مشروعیت به طالبان را غرب میدهد و اگر جامعه جهانی با دولت طالبان به گونهی سازنده سازش کند، ممکن است گفتوگوهای رُخ بدهد که به رفع نگرانیهای امنیتی جهانی کمک کند.
به گفته موید یوسف، پاکستان اکنون با رهبران طالبان در مورد نگرانیهای امنیتی آن کشور، بهویژه در مورد طالبان پاکستانی که در شرق افغانستان حضور دارند، وارد مذاکره شده است.
او گفت: «ما به گونهی کامل واضح ساختهایم که نمیتوانیم هیچگونه تروریستی را از خاک افغانستان بپذیریم و صادقانه بگویم پاسخ واضح این است که به شکل قطعی هیچ علاقهی به اجازه دادن برای چنین اتفاقی وجود ندارد. اکنون هدف پاکستان مدیریت مرزهاست و به هیچ تروریستی اجازه داده نمیشود که به روشی که گذشته انجام میدادند، عمل کنند.»
او در جریان این نشست خبری تصریح کرد عمرانخان، نخست وزیر پاکستان همچنان بحث تعامل قدرتهای جهانی با طالبان را در سازمان همکاریهای «شانگهای» مطرح خواهد کرد.
قرار است نشست دولتهای عضو سازمان همکاری «شانگهای» امروز پنجشنبه در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، آغاز شود و فردا نیز ادامه داشته باشد. کشورهای همچون روسیه، چین، هند، پاکستان، تاجیکستان، اوزبیکستان، قزاقستان و قرغزستان از عضوهای همیشهگی این سازمان هستند و افغانستان، ایران، بلاروس و مغولستان نیز بهعنوان کشورهای ناظر اشتراک خواهند کرد.