مراسم عاشورای حسینی بدون هیچ رویداد امنیتی در کابل و سایر ولایات برگزار شد/مسئولین امارت اسلامی طالبان هم در مراسم شرکت کردند
مراسم عاشورای امسال در حالی برگزار شد که طالبان چند روزی ست بر کابل و تقریبا تمام ولایات افغانستان به جز ولایت پنجشیر مسلط شده اند.
اگرچه هنوز نوع حکوت آینده مشخص نشده و کشور در خلا قدرت و بحران سیاسی به سر می برد اما طالبان توانستند امنیت مراسم عاشورای امسال را به نحو احسن تامین کنند.
این در حالی ست که در سال های گذشته و در زمان حکومت غنی و حتی قبل از آن در زمان ریاست جمهوری حامد کرزی مراسم عاشورای حسینی و ماه محرم همواره شاهد انفجار و کشتار عزاداران اباعبدالله الحسین(ع) بود.
حکوت غنی همواره برای تامین امنیت مراسم عاشورا ترتیبات ویژه ای در نظر می گرفت و در سال های اخیر از نیروهای مردمی نیز برای کمک به تامین امنیت این مراسم استفاده می شد.
مراسم عاشورای حسینی امسال در کابل و ولایات از جمله هرات با شکوه هرچه تمام تر برگزار شد.
مراسم ویژه عزاداری امام حسین علیه السلام در روز تاسوعای حسینی با همکاری جدی مسئولین امارات اسلامی ولایت هلمند در ولسوالی گرشک برگزار گردید.
عاشورای حسینی در مزار شریف
در مراسم عاشورای حسینی در مزار شریف نیز هزاران تن از عزاداران، از باشندگان مزارشریف، علمای دین، ریاست حج و اوقاف و مقامات امارت اسلامی شرکت داشتند و سخنرانان اعم از علمای شیعه و مسوولین امارت اسلامی صحبت کردند.
سخنرانان این مجلس، علمای دین، مسوول ستاد برگزاری عزاداری حسینی در روضه، مسوول ارشاد و امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی و امام جمعهی مزارشریف بودند که در رابطه با اهداف قیام امام حسین (ع) و شرایط کنونی کشور صحبت کردند.
علمای دین امام حسین (ع) را رهبر عدالتخواه عالم خوانده و ابراز کردند که امام بخاطر احیای دین پیامبر اسلام (ص) قیام کردند و بقای اسلام را، مسیر قیام امام حسین (ع) عنوان کردند.
آنان همچنین خواستار تأمین عدالت و امنیت از سوی مسوولین امارت اسلامی شدند و مسوولین امارت نیز وعدهی تحقق این امر را دادند.
علمای دین تصریح کردند دیگر نباید افغانستان بیشتر از این شاهد جنگ و درگیری باشد؛ افغانستان دیگر وقت اشتباه و جبران آن را ندارد و اگر مسوولین امارت و نظام اشتباهی مرتکب شوند، ضربهی محکمی به پیکر اسلام وارد میگردد.
در ادامهی این مراسم مسوولین امارت اسلامی در بلخ تاکید کردند دیگر جنگ و خونریزی در افغانستان پایان یافته و مردم به زندگی آزاد و آرام خواهند رسید.
آنان اظهار داشتند افغانستان خانهی مشترک همهی ملت است و از مردم خواستند تا در آبادی این خانه مشارکت کنند.
امنیت این مراسم را امارت اسلامی بهعهده داشت.
عاشورا در غزنی: طالبان با مراسم عزادای عاشورا برخورد نکردند
شهروندان اهل تشیع غزنی از عدم برخورد طالبان با نمادها و مراسم عزاداری قدردانی کرده و خواهان افزایش تعامل مذهبی در کشور اند.
تعدادی از علمای شیعه در ولایت غزنی نیز از نرمش طالبان نسبت به اقوام و مذاهب استقبال کرده و خواهان حفظ روحیه وحدت و همدلی در کشور اند.
محرم علی؛ یک شهروند غزنی در مورد وضعیت عزاداری همزمان با تسلط امارت اسلامی گفت: مراسم امسال محرم مصادف شده است با تسلط طالبان بر ولایت غزنی و سراسر کشور و این گروه با نمادها و مراسم عزاداری شیعیان برخوردی نکرده اند و مثل سال های قبل پرچم های عزاداری در هر گوشه شهر غزنی برافراشته است و در مساجد و حسینیه ها نیز عزاداری جریان دارد.
این شهروند از نرمش طالبان قدردانی کرده و خواستار تعامل مذهبی در کشور شد.
پیشتر ویدیویی منتشر شدهبود که نشان میداد شماری از افراد مسلح در حال برچیدن پرچمهای محرمی و نصب پرچمهای طالبان هستند. ادعا شدهبود که آن رویداد در شهر غزنی رخ داده؛ اما گفته می شود عزاداریهای محرم در این شهر برپا است و پرچمهای محرمی نیز در کنار پرچمهای طالبان در میادین اصلی شهر برافراشته شدهاست.
از سوی دیگر، بر بنیاد یک اعلامیه امارت اسلامی در شبکه های اجتماعی که ظاهرا از ولایت هرات منتشر شده، طالبان از نیروهای خود خواسته اند که هیچ نوع مزاحمتی برای حسینیه ها و مساجد اهل تشیع ایجاد نکنند.
این در حالی است که زنان نیز مانند مردان در این مراسم شرکت داشتند و حضورشان باشکوهتر از سالهای قبل بوده است.
عاشورای امسال با سالروز استقلال افغانستان بیست و هشتم اسد مصادف شده بود.