رئیس مجلس نمایندگان در جلسه عمومی امروز (چهارشنبه، ۸ دلو) این مجلس گفت اجمل احمدی، رئیس بانک مرکزی و دیگر مقامات این بانک باید به گزارشهای اخیر رسانهها مبنی بر خاموشی سیستمهای امنیتی «د افغانستان بانک» پاسخ دهند.
وی افزود با توجه به رهبری فعلی بانک مرکزی، احتمال غارت تمام خزانههای ملی، به ویژه گنجینه طلای باختر که پشتوانه پولی افغانستان است، از طریق میدانهای هوایی کشور به بیرون از افغانستان وجود دارد.
آقای رحمانی تاکید کرد گنجینه طلای باختر باید به گونه امانت به یک کشور معتبر جهان ارسال شود، زیرا به گفته وی، هیچ اعتمادی به بانک مرکزی نیست که به زودی این گنجینه را ندزدد.
از سوی هم نیلوفر ابراهیمی، نماینده مردم بدخشان در مجلس گفت گنجینه طلای باختر پس از ۱۳ سال و با به نمایش گذاشتن در ۱۳ کشور جهان، دو باره به کشور بازگردانده شده است.
وی افزود این گنجینه تاکنون ۳۱۴ میلیون افغانی برای افغانستان از محل قرارگیری در موزیمهای جهان عاید داشته و تاکنون بیش از پنج میلیون نفر از آن بازدید کرده است.
این نماینده مجلس بیان داشت گنجینه طلای باختر به عنوان پشتوانه پولی افغانستان دوباره وارد کشور شده و در صورت که هیچ اعتمادی بر بانک مرکزی وجود ندارد.
خانم ابراهیمی خاطرنشان ساخت در ماههای گذشته برق و کمرههای امنیتی بانک مرکزی برای مدت بیش از چهار ساعت خاموش شده است، در حال که این اتفاق تحت هیچ شرایطی نباید رخ دهد.
نماینده بدخشان در مجلس علاوه کرد هدف از انتقال دوباره این گنجینه به افغانستان، به احتمال زیاد نقش شوم ارگ و بانک مرکزی در مورد این گنجینه است.
این عضوی مجلس نمایندگان از رئیس این مجلس خواست تا بالای حکومت فشار بیاورد که گنجینه باختر را به گونه امانت به یکی از معتبرترین کشورهای جهان بسپارد.
بانو ابراهیمی با اشاره به موجودیت اختلاسهای گسترده در حکومت و فرار وزیران به بیرون از کشور، گفت که ما بالای حکومت و بانک مرکزی اعتماد نداریم و شدیداً نگران امنیت این گنجینه هستیم.
این گنجینه از نزدیکی شهر شبرغان در شمال کشور در سال ۱۹۷۸ توسط گروه باستان شناسان افغانستان و روس به سرپرستی ویکتور ساربانیدی کشف شد.
گنجینه طلای باختر مشتمل بر بیش از ۲۰ هزار آرایههای طلا، پارچههای زیور و سکههای به جامانده از دورههای کوشانیان و اشکانیان است که از شش گور (پنج زن و یک مرد) به دست آمده است.
پیشینه این گنجینه به قرن یکم پیش از میلاد میرسد. آرایههای به دست آمده شامل سکهها، گردنبندهای تزئین شده با سنگهای گرانبها، کمربندها، مدالها و تاجها میباشد.