قطر خطاب به طالبان: مدل هایی از قوانین اسلامی متعادل تری برای کشورداری وجود دارد
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیر خارجه و معاون نخست وزیر قطر در صحبت با کمیته روابط خارجی شورای آمریکا در حاشیه هفتادوششمین مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد در نیویورک گفت اگر طالبان به دنبال پیاده سازی قوانین شریعت اسلامی در افغانستان است، مدل های معتدل تری از قوانین اسلامی در کشورهای مسلمان وجود دارد.
آل ثانی در پاسخ به سوالی در خصوص مشروعیت و دیدگاه طالبان گفت “طالبان تغییر خواهد کرد و در تلاش برای تغییر است، اما هر تغییری نیاز به تلاش زیاد و مشترک دارد و کشورهای اسلامی می توانند در این تغییر نقش بارزی ایفا نمایند.”
وزیر خارجه قطر افزود “طالبان تاکنون شرایط های متفاوتی را تجربه کرده و ایدوئولوژی خود را دارد. اما می تواند تغییر بوجود بیاورد و دیدگاه های طرف های دیگر را نیز بپذیرد و با آنها وارد تعامل گردد.”
آل ثانی بر نقش کشورهای اسلامی تاکید کرد و گفت که کشورهای اسلامی می توانند به طالبان مدل های متعادل تری از قوانین اسلامی را برای حکومت داری نشان دهند.
وی گفت “اگر طالبان به دنبال پیاده سازی قوانین اسلامی در افغانستان است، مدل های متعادل تری از قوانین اسلامی برای حکومت داری در کشورهای اسلامی وجود دارد و امیدواریم که طالبان به سوی مدل های سختگیرانه از قوانین اسلامی نرود.”
وزیر خارجه قطر همچنین در پاسخ به پرسشی دیگر در خصوص اینکه طالبان تا چه اندازه اقلیت های مذهبی و قومی و حقوق زنان و جایگاه آنان در پست های دولتی را می پذیرد، گفت که مسئله همه شمول بودن نظام و آشتی، موضوعی است که بیشتر از آنکه به نفع جهان باشد به نفع مردم در داخل افغانستان است.
او گفت: “برای به دست آوردن صلح و ثبات دائمی، باید «صلحی واقعی» در افغانستان بوجود بیاید.”
وزیر خارجه قطر از آمادگی کشورش برای حمایت از هر گونه همکاری میان جناح های مختلف سیاسی در افغانستان سخن گفت و از طالبان و دیگر جناح ها در افغانستان خواست تا با یکدیگر وارد کار شوند.
قطر میزبان دفتر سیاسی طالبان در دوحه است و همچنین این کشور زمینه مذاکرات صلح دولت آمریکا با طالبان را فراهم ساخت که منجر به امضای توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان گردید.
این کشور همچنین پس از آن میزبان مذاکرات صلح بین الافغانی میان دولت افغانستان و طالبان بود که اما با سقوط دولت نیمه کاره ماند.
1 دیدگاه