بین المللسیاست

قریشی: افغانستان و پاکستان می توانند بدون امریکا مشکلات خود را حل کنند

شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان با اشاره به امضای توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان در دوحه قطر گفت اسلام‌آباد و افغانستان برای حل مسائل دو طرفه نیازی به آمریکا ندارند.

وزیر امور خارجه پاکستان در یک مصاحبه با خبرگزاری رویترز در این باره گفت: «آنان باید مستقیماً با پاکستان گفتگو کنند. ایالات متحده می خواهد (از افغانستان) بیرون شود و ما همیشه همسایه باقی می مانیم.»

اقای قریشی گفت: «اگر مشکلی با افغانستان داشته باشیم، از آمریکا نمی‌خواهیم در این میان نقشی ایفا کند.»

افغانستان و پاکستان در طی چندین سال‌ اخیر اختلافات زیادی با هم داشته‌اند، افغانستان به این باور اند که پس از سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱، پاکستان از سران این گروه میزبانی و حمایت کرده و به آنها برای حمله به نیروهای افغانستانی و بین‌المللی پناه داده است.

اما اسلام‌آباد این اتهامات را رد نموده و مدعی است که افغانستان به شبه‌نظامیان مخالف دولت پاکستان پناه داده؛ در حالی که کابل این اتهامات را رد کرده است.

به گفته اقای قرشی: «در روابط دو طرفه اعتماد وجود ندارد. پاکستان هر کاری برای ایجاد اعتماد انجام داده است و افغانستان به جای آنکه به سمت آمریکا برود، طرح های موجود است که می‌تواند از طریق آنها هر مشکلی را که وجود دارد، مطرح کند.»

وزیر خارجه پاکستان همچنین گفت: «اگر اسلام‌آباد طرف‌های مختلف را متقاعد نکرده بود که جنگ افغانستان راه‌حل نظامی ندارد، هرگز توافق دوحه میان طالبان و آمریکا محقق نمی‌شد.»

توافقنامه صلح میان زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان و عبدالغنی برادر، رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر، به امضا رسید.

آقای قریشی گفت که هم امریکا و هم پاکستان طالبان را برای امضای این توافقنامه با امریکا تشویق کرده است.

قریشی گفت: این اقدام یکی از کارهایی بود که برای تسهیل در حصول این توافق انجام شد. باید فردی می‌بود که از اعتماد رهبری طالبان برخوردار بوده و وارد تماس با آمریکا می‌شد تا زمینه گفت‌وگو فراهم شود. او (عبدالغنی برادر) این نقش را بخوبی ایفا کرد.

او گفت: «این یک شاخص دیگر تسهیل کردن بود. به کسی نیاز بود که میان رهبری (طالبان) اعتماد داشته باشد و با ایالات متحده وارد (مذاکره) شود و بتواند این گفتگوها را ممکن بسازد.»

آقای قریشی همچنان گفت که پاکستان در آغاز دوباره مذاکرات صلح پس از آن که توسط رییس جمهور امریکا متوقف شدند، نقش بازی کرد. 

پس از امضای توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان در دوحه، قرار است به تاریخ ده مارچ سال روان گفتگو های بین الافغانی آغاز شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا