
نشستی که به این مناسبت ظهر امروز یکشنبه برگزار شد، قرارداد متذکره از سوی محمودشاه حبیبی رئیس ادارۀ مستقل هوانوردی ملکی و الیکسز دالی مسئول بازاریابی شرکت تالیس به امضا رسید.
هزینۀ تطبیق این سیستم ۲۴ میلیون یورو بوده و هزینۀ حفظ و مراقبت آن، هر سال بالغ بر ۸ اعشاریه ۴۸۴ میلیون یورو می شود که با اجرایی شدن آن خدمات ترافیکی هوایی بیشتر می گردد و طیارات می تواند بیش از ۲۹ هزار فت، بلندتر پرواز کند.
با بهره برداری این سیستم، برعلاوۀ اینکه حریم فضایی افغانستان به روی صفحه رادار می آید و مصئون می شود، ظرفیت ترافیک هوایی حریم فضایی نیز افزایش یافته و فرصت ها برای بیشتر شدن راه های هوایی میسر می شود.
محمود حبیبی رئیس عمومی اداره مستقل هوانوردی ملکی بعد از امضای این قرارداد به خبرنگاران گفت که هزینه نصب و منتاژ این سیستم ۲۴ میلیون یورو پیش بینی شده و هر سال هزینه حفظ و مراقبت آن به ۸ اعشاریه ۴۸۴ میلیون یورو می رسد.
محمود شاه حبیبی افزود که با این سیستم خدمات ترافیکی هوایی بیشتر شده و طیارات می توانند با ارتفاع بلندتر (بیش از 29 هزار فت) پرواز کنند که مساله در پایین آمدن هزینه سوخت طیارات کمک می کند.
رئیس عمومی اداره مستقل هوانوردی ملکی در کنفرانس خبری اش تصریح کرد که با بهره برداری از سیستم رادار MLAT فیس پروازها از 500 دالر به 700 دالر در هر پرواز افزایش یافته که این افزایش طبق دستورالعمل هوایی ICAO یا سازمان جهانی هوانوردی ملکی اعمال شده است.
به همین ترتیب در بُعد عمودی و افقی فاصله میان طیارات و هزینۀ مصارف سوختی خطوط هوایی کشور نیز کاهش می یابد.
قابل یادآوری است که عواید حریم هوایی افغانستان که در سال ۲۰۱۶ مبلغ ۴۰ میلیون دالر بوده است و با فعال شدن این سیستم می تواند سالانه به ۵۸ میلیون دالر افزایش یابد.