فقر و بیکاری؛ افزایش دست فروشی در سرک های کابل
کابل شهری که روزگاری نه چندان دور در منطقه و حتی جهان به دلیل آب و هوای خوشش شهره خاص و عام بود و بسیاری از پادشاهان و حکمرانانش از داشتن قصرهای زیبا در این شهر محصور در تپه لذت می بردند، این روزها دیگر آن رنگ و بوی زندگی را ندارد و مردم یکپارچه ملتهب و نگران هستند.
التهاب ناشی از تسلط دوباره امارت اسلامی، بلوکه شدن دارایی های افغانستان از سوی امریکا و اروپا و بی سرنوشتی نوع تعامل کشورهای منطقه و جهان با امارت اسلامی همه و همه ته دل تک تک شهروندان این کشور را خالی کرده است. کسانیکه توانایی مالی لازم یا واسطه و رابطه لازم را داشته اند خود را از این سرزمین انگار نفرین شده کشیده اند.
آن عده که دستشان از آسمان و زمین کوتاه مانده اینک دیوانه وار هرچه در دست دارند را به سرک ها آورده اند تا بفروشند و لقمه نانی برای خود و اعضای فامیلشان به دست بیاورند.
در سرکی هایی که تعداد فروشندگانش به مراتب بیشتر از خریداران و مشتریان است واقعا تنها بارقه های امید به زندگی نیز از دست می رود.
تعداد دست فروشان در سرک های کابل به دلیل فقر و بی کاری افزایش یافته است و نیاز به پول برای خرید مایحتاج زندگی و غذا دلیل اصلی این افزایش است.
دست فروشان می گویند برای پیدا کردن یک لقمه نان مجبورند دست به هر کاری بزنند، شغلی وجود ندارد و دست فروشی آخرین گزینه باقی مانده است.
جاوید یکی از دست فروشان به طلوع نیوز می گوید:«هیچ شغلی برای ما وجود ندارد و مجبوریم در سرک دست فروشی کنیم.»
محمد سلیم هم می گوید:«هیچ چیز برای مردم باقی نمانده است و همه مردم دست فروش شده اند چون گزینه دیگری ندارند.»
این پدیده از سویی هم سبب درد سرهایی برای دیگر شهروندان شده است و شهروندان کابل از ترافیک و ازدحام جمعیت ناشی از حضور دست فروشان در پیاده روهای کابل گله مند هستند.
شیر محمد یکی از باشندگان کابل می گوید باید مکانی برای دست فروشان در نظر گرفته شود تا بتوانند آزادانه فروش کنند و در عین حال سرک ها هم بند نشود.
سید نسیم باشنده دیگر کابل هم تاکید می کند به دلیل ازدحام جمعیت و افزایش دست فروشان به سختی می توان با موتر از بخش هایی از شهر عبور کرد و این زندگی مردم را تحت تاثیر خود قرار داده است.
مقامات شهرداری کابل هم تاکید می کنند تلاش دارند پیاده روها را از وجود دست فروشان پاک کنند و آنها را به مکانی مناسب جابه جا سازند.
حمدالله معاون شهردار کابل می گوید برنامه داریم فرصت های شغلی برای دست فروشان در مناطقی که به نام فضای سبز خوانده می شود فراهم کنیم تا شهر تمیز بماند.