دیدگاه هاِتیتر یک

فعالین حقوق زن افغان: نشست اسلو خیانت به ما بود

زنان افغان که در روزهای اخیر علیه قوانین سخت گیرانه امارت اسلامی در کابل تظاهرات کرده اند معتقدند برگزاری نشست اسلو خیانت به آنها بوده است.

نشست اسلو اولین گفت و گوی رسمی کشورهای اروپایی با مقامات امارت اسلامی از زمان تسلط آنها بر افغانستان در اواسط آگوست سال گذشته میلادی، تاکنون به شمار می رود.  
هیات پانزده نفره امارت اسلامی به ریاست امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، با یک پرواز درجه یک که از سوی دولت ناروی فراهم شده بود برای گفت و گو با مقامات اروپایی و اعضای جامعه مدنی افغان دو روز پیش عازم اسلو پایتخت ناروی شده اند.

تظاهرات های کوچک و پراکنده فعالین زن در کابل با واکنش همراه با ارعاب امارت اسلامی روبرو شد و اکنون این فعالین زن از فعالیت های دیپلماتیک عصبانی هستند.

وحیده امیری که از زمان تسلط دوباره طالبان بر افغانستان به طور منظم علیه امارت اسلامی در کابل تظاهرات کرده می گوید برای کشور ناروی بابت میزبانی نشست اسلو و گفت وگو و معامله با تروریستان متاسف است.

وی به خبرگزاری فرانسه گفت:«نشست اسلو به شدت مرا غمگین ساخت. دنیا باید بابت قبول این نشست و باز کردن دروازه ها برای طالبان احساس شرم کند.»

باید گفت ده ها فعال زن در کابل، بامیان و مزار شریف با احساس ترس از برپایی تظاهرات در سرک ها، داخل خانه هایشان علیه امارت اسلامی تظاهرات و عکس هایش را در فضای مجازی منتشر نمودند.  

یکی دیگر از فعالین زن از بامیان که خواست نامش فاش نشود نیز به خبرگزاری فرانسه گفت:«کشور ناروی از تروریستان و جنایتکارانی که هیچ احترامی به حقوق زنان و حقوق بشر ندارد، دعوت کرده است.»

طالبان ضد زن و انسانیت هستند و به آزادی بیان اعتقادی ندارند.

یکی دیگر از فعالین زن در بامیان نیز تاکید کرد زنان نگران معامله شدن حقوق شان پشت درهای بسته در اسلو می باشند.

این در حالی ست که امارت اسلامی وعده سپرده قوانین ملایم تری نسبت به دور اول خود بین سال های 1996 تا 2001 میلادی داشته باشند: در دور اول  امارت اسلامی زنان بدون محرم نمی توانستند از خانه خارج شوند و مجبور بودند سرتاپای خود را با برقعه بپوشانند.

بسیاری از زنان اما اکنون به این وعده طالبان اعتماد ندارند و از امارت اسلامی می ترسند.

از سویی هم حقوق زنان در بیست سال اخیر و در دوران ریاست جمهوری کرزی و غنی تا حدودی تنها در شهرها توسعه یافته بود.  

براساس گزارشات هفته گذشته دو فعال حقوق زن به نام های «تمنا زریابی پریانی و پروانه ابراهیم خیل» از خانه هایشان در کابل به دلیل تظاهرات علیه طالبان توسط نیروهای امارت اسلامی بازداشت شدند.

این در حالی ست که آنیکن هویتفلد، وزیر امور خارجه ناروی، نشست اسلو با طالبان را به معنای به رسمیت شناختن امارت اسلامی نمی داند.

حفیظ الله رجبی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا