فرهنگ طلایی افغانستان در نمایشگاه کوریای جنوبی به نمایش در آمد
به باور کارشناسان کوریایی، از آنجایی که افغانستان از شرق به چین، از غرب به اروپا و از جنوب به هند متصل می شود، گذرگاهی خوب و بزرگ میان تمدن های بزرگ و گذشته دنیا بوده است.
در این نمایشگاه نیز، آثار تلفیق شده تمامی این تمدن ها که در افغانستان بوده است به نمایش در میاید.
برای مثال، در این نمایشگاه، کاسه های طلایی با اضلاع هندسی که در خرابه های تپه فلول (واقع در ولایت بغلان فعلی) که متعلق به ۲۰۰۰ سال قبل میلاد مسیح می باشد کشف شد به نمایش گذاشته می شود، که این کاسه ها خود نشان دهنده نفوذ و تاثیر تمدن بین النهرینی و هندی ها در افغانستان سابق می باشد.
اسناد و نامه های یونانی متعلق به آی خانم (مه بانو به زبان ازبیکی، تپه ای نسبتا هموار واقع شده بر بلنداهای آمودریا و کوکچه در شمال افغانستان، ولسوالی دشت قلعه ولایت تخار. آی خانم توسط اسکندر مقدونی در ۴۰۰ سال قبل از میلاد تاسیس شد) نیز در این نمایشگاه به معرض دید عموم قرار گرفته است.
معماری های فارسی کشف شده در همین منطقه نیز بیانگر نفوذ و تاثیر فرهنگ یونانی ها و فرهنگ شرق می باشد.
عتیقه های بگرام از جمله کاسه های طلاین و نقره ای، گچ بری ها و الکل نگاری های چوبی که متعلق به سلسله کوشانیان می باشد نیز در این نمایشگاه دیده می شوند.
لازم به ذکر است که نمایشگاه فرهنگ طلایی افغانستان برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ در موزیم ملی پاریس به نمایش در آمد و پس از آن در ۱۱ کشور دیگر به نمایش رفت. این آثار باستانی از مکانی به مکان دیگر برای نمایش عموم منتقل می شوند.
کوریایی جنوبی دوازدهمین کشوری است که میزبان فرهنگ طلایی افغانستان است.
به گزارش خبرگزاری دانگ ا لیبو کوریایی جنوبی، این نمایشگاه تا ۴ سپتامبر میزبان تماشاچیان خواهد بود و پس از آن از ۲۷ سپتامبر تا ۲۷ نوامبر در موزیم ملی گیونجیو واقع در ولایت شمالی گیونگ سانگ این کشور، این آثار باستانی به نمایش در خواهند آمد.