سیاستِتیتر یک

غنی دست از انحصارگرایی برندارد، پایه‌های نظام جمهوری متزلزل و گسست اجتماعی شکل می‌گیرد

آقای نبیل می‌افزاید اگر رئیس جمهور غنی می‌خواهد افغانستان را از توطئه‌های پاکستان نجات دهد، باید به مردم اطمینان دهد که انتخابات آینده را بدون دخالت حکومت و به طور کاملا شفاف برگزار می‌کند.

وی تأکید می‌کند: «این فقط گوشه‌ای كوچك از طرز تفكر و ديدگاه نظامیان و سیاسیون پاکستان و اگر واضح‌تر بگوییم؛ طرز تفکر دشمنان افغانستان و نظام جمهوری‌اسلامی‌افغانستان است. این طرز تفکر تازه‌ای نیست، بلکه از سالیان دراز و از چندین دهه به اینسو در قبال افغانستان نزد نظامیان و سیاسیون پاکستان وجود داشته‌است.»

به گفته‌ی رحمت‌الله نبیل: « افغان‌های وطن دوست هرگز با چنین تفکر خصمانه و‌ ویران‌گر دشمنانش سر سازش نخواهد داشت، مگر چند آدم به‌ظاهر افغان و در باطن همسو با دشمن افغانستان، کسی دیگری را نمی‌توان سراغ داشت. »
رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان می‌گوید: «شما دیده‌اید؛ با تأسف در میان سیاسیون افغان، ما کسانی را سراغ داریم که در انتخابات گذشته با انجام دادن بیشترین تقلبات انتخاباتی، استفاده از پول بیت المال در انتخابات و معاملات پنهانی با استخبارات بیرونی باعث ایجاد حکومت ضعیف به نام «حکومت وحدت ملی» شدند و همین ها در مدت چهار سال بیش‌ترین استفاده‌هاى شخصى را از حكومت‌وحدت‌ملى بردند، و با چهره‌های مرموز و عوام‌فریبانه باعث تضعيف نظام در عرصه‌هاى مختلف شدند و حال هم همين‌ها نشان‌داده اند، تا چه اندازه هم‌سویی و هم‌فکری با دشمنان مردم افغانستان دارند. »

این همه در حالی‌ست که زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، ششمین دور سفر خود به افغانستان و برخی کشورهای منطقه با هدف پیش‌برد مذاکرات صلح افغانستان، را آغاز کرده‌است.

در دور قبلی مذاکرات مستقیم امریکا با طالبان در دوحه قطر روی برخی موضوعات از جمله خروج نیروهای خارجی از افغانستان و قطع ارتباط طالبان با گروه‌های تروریستی مانند القاعده توافقاتی صروت گرفت.

در این میان نکته‌ای که حکومت و غنی را نگران ساخته تشکیل حکومت موقت از کانال مذاکرات صلح برای شریک ساختن طالبان در قدرت سیاسی افغانستان می‌باشد.

برخی شنیده‌های تأیید نشده نیز نشان می‌دهد که زلمی خلیل‌زاد در مذاکره با طالبان موضوع حکومت موقت را مطرح کرده‌است.

اینکه عمران خان، نخست وزیر پاکستان، نیز به تشکیل حکومت موقت در افغانستان در آینده خبر می‌دهد نیز می‌تواند این شایعات را تقویت کند.

جنرالان پاکستانی سالهاست که در نوعی تضاد با سیاسیون این کشور خواهان روی کار آوردن یک حکومت کاملا وابسته به اسلام‌آباد در افغانستان می‌باشند؛ این نوع نگاه به افغانستان سبب شده طالبان به  عنوان یک ابزار سالها در اختیار سازمان استخباراتی پاکستان قرار گیرند.

طالبان ابزار جنگ نیابتی پاکستان در افغانستان است و در حملات تهاجمی و انتحاری این گروه هزاران شهروند افغانستان کشته و زخمی شده‌اند.

به باور کارشناسان، چنانچه مذاکرات صلح امریکا با طالبان همانند دور گذشته پشت درهای بسته انجام شود و مردم افغانستان از جزئیات و تصامیم اتخاذ شده در مورد سرنوشت  خود آگاه نشوند، دوره سیاه طالبانی یک بار دیگر ممکن است تکرار شود که در این صورت باید فاتحه نظام جمهوری، قانون اساسی، حقوق زنان و تمامی دستاوردهای هفده ساله در افغانستان را خواند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا