غنی: در ارگ بمانم، مذاکره مستقیم با طالبان را شروع می کنم
رئیس جمهور غنی افزود به محض اینکه نتیجه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام شود، مذاکره مستقیم با طالبان در مورد صلح و پایان جنگ در افغانستان را شروع می کند.
رئیس جمهور غنی در مصاحبه با رسانه «نیکی ایژن ریویو» در توکیو گفت اگر دوباره رئیس جمهور شود، در همان هفته اول مذاکره با طالبان را از سر می گیرد.
این در حالی است که مذاکرات صلح امریکا با طالبان چندی پیش به دستور دونالد ترامپ متوقف شد. این مذاکرات در حالی به بن بست خورد که نه دور آن قبلا در دوحه قطر برگزار و دو طرف به امضای توافق نزدیک شده بودند.
از سویی هم نتیجه انتخابات ششم میزان افغانستان تاکنون اعلام نشده است.
رئیس جمهور غنی در ادامه گفت و گویش افزود انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به درستی و با موفقیت به پیش رفت و اکنون تلاش می شود نتیجه به طور شفاف که مورد قبول تمام نامزدان باشد، اعلام گردد.
غنی تأکید نمود طالبان به عنوان یک حزب سیاسی در کشور ادغام می شود؛ طالبان همانند سایر شهروندان افغانستان در چارچوب قانون اساسی کشور می توانند زندگی کنند اما باید بدانند در صورتیکه دست به خشونت بزنند، از سوی مردم افغانستان مطرود و منفور خواهند شد.
رئیس جمهور غنی گفت صلح با طالبان باید امنیت را برای شهروندان افغانستان به ارمغان بیاورد، در این راستا طالبان باید ارتباط خود با گروه های تروریستی بین المللی را قطع کند، خشونت را کنار بگذارد و از تجارت مواد مخدر و ارتباط جداگانه با پاکستان دست بردارد.
غنی در ادامه به مشکلات فرا روی صلح در افغانستان اشاره کرد و گفت طالبان با دیگر گروه های مسلح از این جهت تفاوت دارد که قدرت خود را در خشونت می بیند و تمایلی به شرکت در انتخابات ندارد.
رئیس جمهور غنی افزود نقش پاکستان در پروسه صلح افغانستان کلیدی ست و این کشور باید در این راستا موثر و سازنده عمل کند.
غنی گفت:«ترامپ می خواهد نیروهای امریکایی را از افغانستان خارج کند و در این راستا نیروهای امریکایی در افغانستان را کاهش داده است.»
وی تأکید کرد:«سئوال حضور یا عدم حضور امریکا در افغانستان نیست، بلکه نوع حمایت امریکا از افغانستان مهم است، حمایتی که سبب تقویت و حفظ نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان گردد.»
غنی افزود همه ما کاهش هزینه های امریکا در افغانستان و بهینه سازی تلاش ها را می خواهیم و برای آن آمادگی داریم.
رئیس جمهور غنی در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت افغانستان از بعد مبارزه با تروریزم برای امنیت بین المللی و امنیت داخلی امریکا مهم است و این نکته را در دیدار با وزیر دفاع امریکا در کابل به وی گوشزد کرده است.
صلح و دیپلماسی
رئیس جمهور غنی مدعی شد پروسه صلح و دیپلماسی افغانستان نباید با هم اشتباه گرفته شود: صلح را باید مردم به پیش ببرند و رابطه امریکا با افغانستان باید بر اساس منافع متقابل دنبال گردد. تعداد سربازان امریکایی مستقر در افغانستان به موافقت یا عدم موافقت طالبان بستگی ندارد و این ما هستیم که باید در مورد کاهش نیروهای خارجی در افغانستان تصمیم بگیریم.
رئیس جمهور غنی به صلح پایدار در افغانستان اشاره کرد و گفت اگر رئیس جمهور باقی بماند قصد دارد زیر ساخت های اقتصادی از جمله ساخت سد برای کنترل آب افغانستان، اصلاحات در کشاورزی و توسعه سرمایه گذاری روی منابع و زیربناهای شهری را توسعه دهد.
غنی گفت:«افغانستان در داشتن لیتیوم که در ساخت وسایل الکتریکی و تلفن های هوشمند کاربرد فراوان دارد غنی است.»
وی از ژاپن به عنوان مرکز فن آوری صنعت خودرو و توسعه دعوت کرد در افغانستان سرمایه گذاری کند.
یک کمربند یک جاده
رئیس جمهور غنی در مورد طرح یک کمربند یک جاده نیز گفت افغانستان بخشی از این پروژه نیست اما در تکمیل آن می تواند مفید باشد.
غنی گفت:«چیزی که برای آسیا اهمیت دارد اتصال منطقه ای ست. افغانستان می تواند در حمل منابع از آسیای مرکزی به جنوب آسیا نقش اتصال دهنده را بازی کند.»
رئیس جمهور غنی در عین حال خواستار افزایش طرح های خلاقانه در آسیا شد و در این راستا بر نقش بیشتری بخش های عمومی و خصوصی ژاپن تأکید نمود.
رئیس جمهور غنی در حالی از مذاکره با طالبان سخن می گوید که این گروه همانند گذشته تمایلی به گفت و گو با حکومت افغانستان و اعلام آتش بس ندارد و از سویی امریکا نیز در نه دور مذاکره مستقیم خود با طالبان در مورد صلح افغانستان هماهنگی زیادی با دولت افغانستان نشان نداد و به طور یک جانبه به پیش رفت.
باید گفت اشرف غنی برای شرکت در مراسم تاج گذاری امپراطور جدید جاپان به توکیو سفر کرده است.