برگزیده هاسیاست

عوامل فساد اخلاقی در ارگ شناسایی و مجازات شوند

پس از ادعاهای مطرح‌شده از سوی برخی مشاوران سابق اشرف‌غنی مبنی بر سوء استفاده جنسی از زنان در ارگ ریاست جمهوری، اکنون 6 زن دیگر ادعا کرده‌اند که از سوی نزدیکان آقای غنی، از جمله یک مشاور و یک وزیر مطرح کابینه او مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند.

یکی از زنان که قبلا در دولت کار می کرده گفته‌است یک وزیر بارها او را مورد آزار و اذیت جنسی قرار داده‌است.

 این زن گفت پس از این حادثه از کارش استعفا کرده‌ و به پولیس و دادگاه نیز شکایت نکرده‌است؛‌ چون “دولت قابل اعتماد نیست و پولیس و دادگاه فاسدتر از این مقام‌ها اند و زنان را سرزنش می‌کنند.”

 او همچنین افزود رییس او که اکنون وزیر ارشد حکومت است، به دو زن تجاوز جنسی کرده‌است.

 یافته‌های بی‌بی‌سی نشان می‌دهد که این مشکل تنها به افراد و وزارتخانه‌ها محدود نمی‌شود؛ بلکه یک چالش عمومی حکومت در برابر زنان است.

در همین حال رهبری تیم صلح و اعتدال در واکنش به نشر این گزارش‌ها، برای بررسی این موضوع خواستار ایجاد یک گروه تحقیق کاملا مستقل شده است.

در اعلامیه تیم صلح و اعتدال آمده:”اخیرا اخبار و گزارشاتی در رسانه‌های داخلی و خارجی تاکید بر وجود فساد اخلاقی در ادارات حکومتی دارد که متاسفانه این امر منجر به افزایش نگرانی در جامعه گرديده است. مضاعف برآن مايه تاسف است كه با وجود گذشت مدت زمان طولانی از نشر اولین گزارش‌ها، حكومت تا حال نتوانسته به اين موضوع رسيدگی نماید و به نگرانی‌های مردم پاسخ قناعت بخش ارايه كند.”

اعلامیه افزوده:”تيم صلح و اعتدال وجود اين پديده شنيع در ادارات حکومتی را شدیدا تقبیح می‌کند و برای بررسی این موضوع خواستار ایجاد یک گروه تحقیق کاملا مستقل می‌باشد. از آنجایی كه بعضی مقامات بلند رتبه حکومتی متهم در این موضوع هستند، برای شناسایی فساد اخلاقی و پيگرد قانوني عاملان آن باید نهادهای مستقل که مورد اعتماد مردم افغانستان اند به این موضوع رسیدگی کنند.”

تیم صلح و اعتدال گفت نشر گزارش‌های سو استفاده جنسی در عالی‌ترين سطوح حكومت از کسانی قربانی می‌گيرد كه بعد از سال‌ها مبارزه و تحمل تبعيض بالاخره توانستند در هژده سال اخير در قسمت دسترسی به حقوق بشری و مدنی خود به پيشرفت‌های چشمگير نايل شوند. در حاليكه حكومت وحدت ملي پيوسته شعار توانمند ساختن زنان و جوانان را سرداده است، عدم رسيدگی جدی، فوری و همه‌جانبه به اين موضوع از جانب حكومت می‌تواند دستاوردهای چندين ساله را به مخاطره اندازد.

تیم صلح و اعتدال مراتب انزجار خود را از هر نوع عمل غير اخلاقی و غيرقانونی عليه زنان كه اهانت صريح به ارزش‌های إسلامی و افغانی ماست ابراز داشته یک بار ديگر از رهبری حكومت مصرانه خواست با راه اندازی تحقيقات معتبر عوامل فساد اخلاقی و تجاوز را در ارگ و ديگر سطوح حكومت شناسایی كنند تا باشد كه ریشه هرگونه فساد در کشور مخصوصا در نهادهای حکومتی خشک شود، زمینه فعالیت آزاد و با عزت برای همه شهروندان کشور فراهم شود و از اين بيشتر به وقار نظام صدمه نرسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا