سیاستِتیتر یک

عمر حکومت تمام شده و در صورت انکار، طرح بدیل به طور جدی بررسی می شود

جمهور نوشته است؛ عطا محمد نور والی بلخ و رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی گفته  ختم دوره قانونی حکومت وحدت ملی نزدیک است و دوام این حکومت پس از ختم دوره قانونی آن قابل قبول نبوده و سران نظام برای برگزاری به موقع، شفاف و عادلانه انتخابات باید زمینه سازی کنند.

عطامحمد نور تاکید می ‌کند که حکومت وحدت ملی به آخر عمر خود نزدیک شده و اگر حکومت در صدد استمرار و تمدید کار خود از طرق توافق طرفینی و یا بهانه ‌های ساختگی باشد، طرح بدیل حکومت به صورت جدی بررسی خواهد شد.

آقای نور امروز دوشنبه (۲۱ حوت) با ارسال پیامی به کنفرانس «وفاق ملی» که در کابل دایر شده بود، دوره قانونی حکومت وحدت ملی را رو به اتمام خواند.

وی، تمدید احتمالی دوره حکومت وحدت ملی فراتر از موعد قانونی آن‌ را قابل قبول ندانسته، بیان داشت که اگر سران حکومت به بهانه‌ های گوناگون به دنبال تمدید اقتدارشان باشند، ما با متحدین سیاسی خود گزینه‌های بدیل این حکومت را به صورت جدی بررسی خواهیم کرد.

آقای نور افزود: «ما برنامه خود در این باره را پس از مشوره با حقوق ‌دانان و متحدین سیاسی خود با مردم افغانستان شریک خواهیم کرد.»

وی در این پیام خود به اختلافات میان والی بلخ و ارگ اشاره کرده و گفت رهبری جمعیت اسلامی در جریان مذاکرات با ارگ نمایندگی عام و تام را به عهده دارد.

پس از شروع مذاکرات بین نمایندگان ارگ ریاست جمهوری و حزب جمعیت اسلامی؛ در این اواخر شایعاتی به گوش می رسید که گویا آقای نور این بار به طور مستقیم با ارگ ریاست جمهوری وارد مذاکره شده است.

اما آقای نور در این باره تاکید کرد: «تمامی صلاحیت‌ها و اختیارات در مورد توافقات ذات البینی و عبور از بن بست جاری را به رهبری جمعیت اسلامی افغانستان واگذار نمودم و اکنون نیز علیرغم شایعات منتشره، به سخن و وعده خود استوارم و طرف مذاکره و توافق نهایی را رهبری جمعیت اسلامی دانسته و تابع تصامیم آن هستم.»

وی در بخشی از سخنانش حضور و حمایت گسترده مردم، شخصیت‌های ملی و سیاسی، نهادها و شوراهای مردمی از خواست ‌هایش را بیانگر درستی مواضع ‌گیری اش دانسته، بیان کرد که برای احقاق حق مردم، تأمین عدالت اجتماعی، عدالت سیاسی، هم ‌پذیری، توزیع عادلانه قدرت و ثروت و ایجاد حکومتی پاسخگو و متعهد در برابر انحصارگرایی ایستادگی خواهد کرد.

او در ادامه خاطر نشان ساخت که «ما خواهان ایجاد اصلاحات بنیادین در نظام سیاسی، حکومتداری، سیستم اقتصادی، نظام انتخاباتی، سیستم امنیتی، مناسبات بین المللی، سیستم اداری و مناسبات دولت- ملت هستیم و ازین خواسته های اساسی خود یک گام عقب نمی نشینیم.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا