آقای توحیدی امروز (پنجشنبه) در یک نشست خبری اعلام کرد: ” شماری از گروه ها در داخل حکومت نمی خواهند در روند انتخابات اصلاحات وارد شود؛ از همین رو از رفتن فرمان توشیح شده رئیس جمهوری در مورد اصلاحات انتخاباتی جلوگیری می کنند”.
کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی بعد از سه ماه کار، فعالیتش خاتمه یافت و اکنون این کمیسیون موجود نیست.
بر اساس برنامه های دولت باید بعد اختتام کار کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی –بیش از یک ماه پیش- گام های نخستین برای انتخاب کمیشنران و نظام انتخاباتی برداشته می شد اما تاکنون این امر صورت نگرفته است.
در این نشست معاون کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی از کس و یا گروهی به صورت مشخص نام نبرد اما این اظهارات در حالی مطرح می شود که یکی از خبرگزاری های داخلی گزارشی را نشر کرده است که باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده از عبدالله عبدالله خواسته است که با فرامین رئیس جمهوری مخالفت نکند.
از سوی دیگر عبدالله عبدالله یکی از کسانی است که همواره خواستار تعدیل قانون انتخابات و اعضای کمیسیون های انتخاباتی است.
اکنون، پیچیده بودن و سردرگم بودن اصلاح نظام انتخاباتی تمامی اقشار جامعه -از فعالان مدنی تا مردم- را نگران کرده است.
همچنین این عضو کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی اظهار کرد که این فرمان هنوز به اداره امور، وزارت عدلیه و رسانه ها فرستاده نشده است تا مردم از آن آگاهی حاصل نکنند.
وی در ادامه گفت: بر اساس پیشنهادات کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی کمیته گزینش شکل گرفت و در آن یک تن به نمایندگی رسانه ها و یک تن از فعالان مدنی حضور داشتند که در این اواخر شماری می خواهند این دو عضو را از کمیته گزینش حذف کنند.
معاون کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی، در این مورد می گوید که با اعتراض اعضای شورای ملی در مورد قرار نگرفتن نماینده این دو مجلس(سنا و نمایندگان) برای گزینش کمیشنران جدید کمیسیون های انتخاباتی؛ هر کدام یک تن از اعضای شان را شامل کمیته گزینش کردند.
اما شماری از گروه ها خواهان حذف دو نماینده (رسانه ها و جامعه مدنی) از این کمیته هستند.
این عضو کمیسیون پیشین اصلاح نظام انتخاباتی تصریح میکند که حذف نماینده رسانه ها و فعالین مدنی از کمیته گزینش شفافیت انتخاب کمیشنران را زیر سوال میبرد.
توحیدی همچنان افزود افرادی در داخل و بیرون نظام حکومت هستند و میخواهند که لوی جرگه قانون اساسی برگزار نشود و با ختم تاریخ موافقت نامه سیاسی (تشکیل حکومت و حدت ملی) نظام فعلی مشروعیت اش را از دست میدهد.
او تصریح می کند که، این افراد در پی براندازی نظام فعلی است تا زمینه را فراهم نمایند برای برگزاری لوی جرگه عنعنوی و با جمع آوری افراد مورد نظر خودشان قدرت را در دست گیرند.
توحیدی از حکومت خواست تا هم خود را اصلاح کرده و هم مانع افراد دیگر شوند که خواهان بر اندازی نظام هستند.