داکتر عبدالله عبدالله، رییس اجراییه کشور امروز (چهارشنبه) در این کمیته افزود که انتظار میرود با مصرف بودجه و تطبیق برنامهها، در تقاضا و کشت کوکنار کاهش به عمل آید، نه افزایش.
سلامت عظیمی وزیر مبارزه با مواد مخدر گفت که سال گذشته ۳۲۸ هزار هکتار زمین کوکنار کشت شد و ۹ هزار متریک تُن تریاک تولید گردید. طبق آن، ۶۳ درصد افزایش در کشت و ۸۷ درصد افزایش را در تولید نسبت به سال ۹۶ نشان میدهد.
به گفته او، به دلیل کمبود بودجه و امکانات لازم، کاهش کمکهای جهانی، دسترسی آسان به مواد مخدر، فقر و بیکاری و کمکاری ادارات ذیربط، کشت و تولید مواد مخدر افزایش یافته است.
خانم عظیمی افزود که کوکنار در ۲۴ ولایت و ۱۷۶ ولسوالی کشت میشود. ۲.۹ – ۳.۵ میلیون تن معتاد به مواد مخدر هستند که در آن ۹۰ هزار کودک و ۸۰ هزار زن نیز شامل اند.
وزارت مبارزه با مواد مخدر گزارش داد که مراکز تداوی معتادان در سراسر کشور ظرفیت تداوی ۴۰ هزار معتاد را در سال دارند.
این وزارت پیشنهاد کرد که برای مبارزه مؤثر با این پدیده، افزایش بودجه، تقویت مراکز تداوی، تطبیق پلان عمل ملی از سوی وزارتها، جلب کمکهای جهانی و برخورد مسوولانهٔ نهادهای امنیتی برای جلوگیری از قاچاق و فروش مواد مخدر ضروری است.
وزارت داخله نیز گزارش داد که در سال جاری ۳۵ تن مواد مخدر را کشف و ضبط، ۸ لابراتوار پروسس مواد مخدر را تخریب و ۴۲۴ مظنون به شمول ۳ قاچاقبر بزرگ را بازداشت کرده است.
وزارتهای مبارزه با مواد مخدر و داخله برنامههای سال جاریشان را در امر مبارزه با کشت، قاچاق، کاهش تقاضا و تطبیق پلان عمل ملی مبارزه علیه مواد مخدر به جلسه ارایه کردند.
رییس اجراییه کشور برای رفع مشکل قوانین با معاون دوم ریاست جمهوری صحبت کرد که روز شنبه این مسأله را در نشست با وزارتهای مبارزه با مواد مخدر، عدلیه و اداره دادستانی کل بررسی نماید.
دوکتور عبدالله عبدالله به وزارت مبارزه با مواد مخدر وظیفه سپرد که یک طرح جامع را در قسمت مبارزهٔ فراگیر با مواد مخدر تهیه کند تا در کنفرانس دونرها پیشکش شود.
وی همچنین به تمام نهادهای ذیربط دولتی هدایت داد که پلان عمل ملی را در اولویت برنامههایشان قرار دهند.
دوکتور عبدالله عبدالله ضمن تایید شاخصها برای کاهش تقاضا و تداوی معتادان تاکید کرد که «مسأله بودجه را با نهادهای بینالمللی مطرح میکنیم.»