طالبان خواستار از سرگیری مذاکرات صلح با امریکا شدند
او در مصاحبه به بیبیسی گفت پس از امضاء توافقنامه صلح با امریکا، این گروه آماده برقراری آتش بس با امریکا است.
طالبان و امریکا و در آستانه امضاء توافقنامه صلح بودند که حمله خونین گروه طالبان در کابل منجر به کشته شدن 12 نفر به شمول یک سرباز امریکایی شد. بعد از این حمله دونالد ترامپ مذاکره با طالبان را متوقف و بعد اعلام کرد مذاکره با طالبان “مرده” است.
آقای ترامپ در جدیدترین توییتش بار دیگر با اشاره به این حمله نوشت راههای به مراتب بهتری برای آمادگی مذاکرات وجود داشت. وی گفت طالبان میفهمند خطای بزرگی کردند و حالا نمیدانند چطور جبران کنند.
آقای استانکزی تاکید کرد گروه طالبان متعهد به ادامه مذاکره با امریکا است.
به گفته او آقای ترامپ زمانی تصمیم به توقف مذاکرات با طالبان گرفت که توافقنامه صلح میان دو طرف نهایی شده و آماده امضاء بود.
او از رییس جمهوری امریکا خواست درباره این تصمیم دوباره فکر کند و به سر میز مذاکرات صلح برگردد. مذاکره کننده طالبان گفت اگر امریکا به سر میز مذاکره برنگردد و به جنگ ادامه دهد در این صورت “جنگ بر طالبان تحمیل شده و آنان مجبورند از خود دفاع کنند.”
قرار بود توافقنامه امریکا و طالبان پس از یازده ماه، در پی ده دور مذاکرات نفسگیر میان زلمی خلیلزاد و هیأت دفتر سیاسی طالبان در قطر نهایی شده بود، چند روز قبل امضا شود.
جدول زمانی 16 ماهه برای خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان و پایان طولانیترین جنگ تاریخ امریکا بخشی از این توافقنامه بود.
بر اساس این توافق قرار بود در پایان ماه سپتامبر نشست بین الافغانی در اسلو پایتخت ناروی میان نمایندگان افغانستان و گروه طالبان برگزار شود.
با اینهمه، یک رشته توییتهای غیرمنتظره رییس جمهوری امریکا این وضعیت را به ناگهان دگرگون کرد در حالیکه تصمیم او به توقف مذاکرات نه تنها برای تحلیلگران و سیاستگذاران بلکه حتی طرفهای درگیر غافلگیرکننده بود.
آقای ترامپ دیدار سری و جداگانه خود با رییس جمهوری افغانستان و رهبران طالبان را در کمپ دیوید لغو و توقف مذاکرات با طالبان را اعلام کرد.
او بعدا اعلام کرده به سرکوب بدون سابقه طالبان اقدام کرده است.