اجتماعی

صلح دوستی؛ زیباترین پیام جوانان بامیان در هشتمین جشنواره نوروزی

این جشنواره که با استقبال فرهنگیان و جوانان بامیان آغاز شده، تا شامگاه روز دوم سال با برنامه های مختلفی چون کنسرت موسیقی محلی،تیاتر، نمایشگاه های عکس، صنایع دستی، نقاشی و جرای بازی های محلی ادامه یافت.

جشنواره نوروزی مدت هشت سال است که به منظور حفظ داشته های فرهنگی از جمله موسیقی محلی هزارگی، جلب توجه جهانگردان، معرفی صنایع دستی زنان بامیان و تقویت صلح و همپذیری، از سوی نهادهای فرهنگی بامیان راه اندازی می شود.

سیدعزیز الله فرهمند مسئول موسسه فرهنگی اپسو در بامیان و یکی از برگزار کنندگان این جشنواره به خبرگزاری رها گفت که جوانان نقش کلیدی را در برگزاری این جشنواره به عهده دارند.

آقای فرهمند افزود که جوانان بامیانی خواستند فریاد صلح و صمیمیت سردهند و این پیام را به جوانان سایر مناطق کشور منتقل کنند که در صورت دست به دست هم دادن می توانیم افغانستانی آرام داشته باشیم و چنین جشنواره هایی را در سایر مناطق نیز برگزار کنیم.

بامیان

صدای موسیقی،جایگزینی برای صدای انفجار

بامیان در یک دهه گذشته شاهد برگزاری برنامه ها و جشنواره های مختلف فرهنگی- هنری بوده است. در این جشنواره ها، باشندگان این ولایت لحظاتی را بدور از گرفتاری های زندگی، با رقص و پایکوبی در کنار هم سپری می کنند. در بسیاری موارد، باشندگان سایر مناطق کشور نیز برای اشتراک در این جشنواره ها، به بامیان سفر می کنند.

با این حال قادر پویا از دیگر برگزار کنندگان جشنواره نوروزی بامیان در گفتگو با خبرگزاری رها، برگزاری اینگونه جشنواره ها را در تقویت صلح و زندگی مسالمت آمیز نه تنها در میان باشندگان بامیان بلکه تمام مناطق کشور موثر خواند.

آقای پویا گفت که این جشنواره ها می توانند جوانان را به همپذیری و صلح دوستی تشویق کنند:”در سایر مناطق افغانستان، کشت و خون، انتحار و انفجار و ذبح کردن انسان ها جریان دارد اما باشندگان بامیان با صمیمیت در کنارهم از مناسبت های مختلف تجلیل می کنند”.

او افزود که جوانان بامیانی فریاد صلح و صمیمیت سرمی دهند تا پس از این صدای موسیقی در تمام کشور، جایگزین صدای انتحار و انفجار شود.

جشن نوروزی در بامیان

لحظات فراموش ناشدنی

جوانان بامیانی که در هشتمین جشنواره نوروزی اشتراک کرده اند می گویند که این جشنواره ها، فرصت مناسبی برای شاد زیستن هستند و هیچگاهی فراموش نمی شوند.

ضیا مفید یکی از این جوانان به خبرگزاری رها گفت که برگزاری این جشنواره ها در کنار حفظ داشته های فرهنگی سبب می شوند که حداقل یکی دو روزی که این جشنواره ها جریان دارند، مردم بویژه جوانان، فارغ از دغدغه ها و مشکلات زندگی، به تفریح بپردازند و دقایقی هرچند کوتاه را شاد باشند.

آقای مفید می گوید که تاثیر هنر بر بروحیه جوانان، فراتر از هرچیز دیگر است:”زمانی که هنرمندان محلی، در فضایی آرام و بدور از خشونت، با دمبوره و غیچک، دوبیتی های هزارگی را می خوانند، شنیدن حتا یک دقیقه آن هم لذت خاصی دارد”.

جشنواره نوروزی در بامیان که پیش از این با حمایت سازمان های بزرگ خارجی برگزار می شد، در سال جاری به همت شماری از نهادهای فرهنگی مانند، سرکس/سیرک تعلیمی افغانستان، روزنه پرودکشن، خانه فرهنگ و هنر و اتحادیه گردشگری بامیان برگزار شد. برخی از موسسات فرهنگی خارجی از جمله موسسه فرهنگی اپسو که به گفته مسئولان این موسسه، امکانات زیادی در دست ندارند نیز در برگزاری این جشنواره سهم داشتند و تا هنوز هم به حمایت خود از فعالیت های فرهنگی-هنری در بامیان ادامه داده اند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا