جلسه ای که دوشنبه شب ۲۷ سنبله به ریاست سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری برگزارشد، آخرین وضعیت تدابیر امنیتی برای مساجد و تکایا و روند تطبیق پالیسی حکومت برای تأمین امنیت مراکزی دینی اهل تشیع مورد ارزیابی قرار گرفت.
دراین جلسه که در آستانه فرا رسیدن ماه محرم و دهه عاشورا برگزار شده، وزرای امور داخله، مهاجرین، ترانسپورت، لوی درستیزقوای مسلح، معین ارشد امنیتی وزارت امور داخله، قوماندان گارنیزیون و قوماندان امنیه کابل و رئیس امنیت ملی کابل، آیت الله صالحی، نماینده آیت الله فیاض، مسئولان و اعضای کمیسیون مشترک مردمی امنیتی مساجد و تکایا، شماری از متنفذان محلی و مسوولان مراکز دینی حضور داشتند.
در این جلسه ویس برمک سرپرست وزارت داخله ضمن ارائه گزارش از نحوه تطبیق پالیسی تامین امنیت مراکز دینی گفت که تدابیر مشترک امنیتی زیر نظر لوی درستیز/رئیس ستاد ارتش و معین ارشد امنیتی وزارت داخله به منظور تامین امنیت مساجد وتکایا و همچنین مراسم تجلیل از دهه محرم اتخاذ شده و نیروی امنیتی قبل از شروع مراسم تجلیل، در اماکن مربوطه مستقر خواهند شد.
وی گفت که آموزش صدها تن از افرادی که دراین برنامه از طریق وزارت داخله جذب شده اند روبه اتمام است و برای توزیع اسلحه، تحکیمات مورد نیاز و معاش افراد جذب شده، تدابیر لازم اتخاذ شده است.
سرپرست وزارت داخله ضمن تأکید بر همکاری مردم و به خصوص جوانان در تأمین امنیت مراکزی دینی، مساجد وتکایا، اطمینان داد که پلان عملیاتی تأمین امنیت دهه محرم و روزهای عاشورا در هماهنگی با ارگانهای مختلف دولتی در سطح کل کشور در حال اجرایی شدن است.
جنرال محمد شریف یفتلی رئیس ستاد ارتش/لوی درستیز قوای مسلح، نیز در این جلسه گفت که به منظور تأمین امنیت مراسم تجلیل از دهه محرم، پلان های امنیتی هماهنگ و مشترک از سوی ارگانهای امنیتی تهیه شده و به تمام قول اردوها هدایت داده شده است که دراجرایی شدن این پلان هرگز کوتاهی نکنند.
جنرال مراد علی مراد، معین ارشد امنیتی وزارت داخله، نیز از روند برگزاری جلسات و کار کمیسیون امنیتی مساجد تکایا و سهم فعال علمای دینی دراین کمیسیون به نیکی یاد کرده گفت از طریق سوق اداره استراتژیک به تمامی نهادهای امنیتی هدایات لازم برای تأمین مراکز دینی و همچنین مراسم تجلیل از روزهای عاشورا صادر شده است و روند توزیع اسلحه برای افراد تازه استخدام شده، تامین وسایل ارتباطی و تحکیمات برای اماکن مذهبی که تثبیت شده است، به زودی آغاز می شود.
قوماندان گارنیزیون کابل نیز از همگاهنگی لازم با دیگر ارگان های امنیتی برای تأمین امنیت مراکز دینی در کابل اطمینان داده و بررعایت نظم و مدیریت دقیق مراسم عزاداری در دهه محرم تأکید کرد.
رئیس امنیت ملی کابل نیز دراین جلسه گفت که شهر کابل در آستانه فرارسیدن ماه محرم تحت پوشش فعالیت های اوپراتیفی قرار داشته و با تحلیل و ارزیابی وضعیت، ریاست امنیت کابل برای امنیت مراکز دینی آماده هرگونه همکاری با ارگانهای دیگر است.
نعمت الله غفاری عضو مجلس نمایندگان و سید حسین محقق زاده به نمایندگی از کمیسیون امنیتی مساجد و تکایا صحبت نموده از توجه دولت و ارگانهای امنیتی در تأمین امنیت مراکز دینی اظهار قدر دانی کردند.
آنان به تثبیت روز اول ماه محرم از سوی نهادهای مسؤل تأکید ورزیده گفتند که این امر می تواند در تطبیق منظم برنامه های امنیتی کمک کرده و از پراکندگی در برگزاری مراسم تجلیل از عاشورا نیز جلوگیری کند.
اعضای کمیسیون مردمی امنیت مساجد و تکایا از همکاری همه جانبه مردم در تأمین امنیت مراکز دینی و مذهبی اهل تشیع اطمینان داده و از سرعت عمل حکومت برای ایجاد کمیسیون دولتی امنیت مراکز دینی وتطبیق پالیسی مربوطه اظهار قدر دانی کرده و بر تأمین امنیت بخشی از مراکز دینی که از پروسه تثبیت بازمانده، تأکید کردند.
در ختم جلسه ارزیابی روند تطبیق پالیسی امنیتی مراکزدینی و جمع بندی استاد دانش معاون رئیس جمهور، موارد ذیل فیصله گردید:
1- در جلسات که قبلا از طریق علما و امامان مساجد برای سازماندهی مراسم تجلیل از روزهای عاشورا برگزار می شود، به تحکیم وحدت و همدلی بین مردم مسلمان افغانستان و همچنین تأمین نظم محافل عزاداری تأکید و توصیه گردد.
2- وضعیت امنیتی پیش آمده، نباید سبب ضعف و سستی مردم در برگزاری مراسم تجلیل از عاشورا گردد؛ بلکه مردم به صورت گسترده اما با نظم که شایسته آنها است، محافل عزاداری خویش را برگزار کنند
3- وزارت داخله مکلف گردید که از طریق حوزات امنیتی هماهنگی های لازم و سازنده را با آن عده از مساجد و تکایا که مراسم تجلیل از عاشورا را برگزار می کنند، به وجود آورد.
4- تحکیمات امنیتی اطراف مساجد و منابرِ تثبیت شده، در زود ترین فرصت ممکن، جابجا شده و آموزش افراد مؤظف نیز به صورت جدی پیگیری شود.
5- به ارگانهای امنیتی هدایت داده شد که معلومات لازم امنیتی را با مراکز دینی مورد تهدید، شریک ساخته و وزارت داخله در توزیع اسلحه با کیفیت، توجه نماید.
6- اهتمام به تثبیت روز اول ماه محرم از سوی نهادهای مسؤل و تأکید به تحت پوشش قرار دادن مساجد و اماکن مذهبی که از پروسه تثبیت بازمنده اند، از دیگر فیصله های این جلسه بود.
همچنین در این جلسه سرور دانش معاون رئیس جمهور، ضمن اظهار قدردانی از حضور شرکت کنندگان در جلسه، ویژه گی های اصلی پالیسی امنیت مراکز دینی را که به تازگی در شورای امنیت ملی به تصویب رسیده است، توضیح داد.
به گفته استاد دانش، مشارکت و همکاری مردم با نهادهای امنیتی در تامین امنیت مساجد و تکایا، نخستین ویژگی پالیسی یاد شده است که در صورت موفقیت می تواند به یک الگوی مثبت در زمینه همکاری متقابل بین حکومت و مردم، تامین امنیت وتقویت اعتماد مردم به دولت مبدل گردد.
معاون رئیس جمهور هم چنین گفت که تصویب و تطبیق این پالیسی هرگز از مکلفیت ارگان های امنیتی به خصوص وزارت داخله و نیروی پولیس در تامین امنیت مردم به صورت کل و تامین امنیت مساجد، تکایا، اماکن و مراسم دینی و مذهبی نمی کاهد.
استاد دانش تصریح کرد که پالیسی تامین امنیت مساجد و تکایا تنها به دهه محرم و روزهای عاشورا اختصاص ندارد بلکه این پالیسی برای یک تا دو سال دیگر و مبتنی به شرایط امنیتی در نظر گرفته شده و یک پالیسی میان مدت است که در کل کشور اجرا می گردد.
وی همچنین گفت که توزیع اسلحه، تجهیزات، تحکیمات امنیتی و معاش افرادی که برای تامین امنیت مساجد و تکایا استخدام می شوند به عهده حکومت است و پالیسی امنیتی مراکز دینی از طریق معرفی افراد قابل اعتماد مردم به وزارت داخله در همکاری متقابل مردم و ارگانهای امنیتی اجرا می گردد.