اجتماعی

شکایت نامه جمعی از فعالان مدنی و خبرنگاران افغان نسبت به فساد در روند تخلیه

«عبدالرحمن آموز» رئیس سازمان حمایت از جوانان برتر افغانستان به خبرگزاری رها می گوید: «همان طور که می دانید طی 3 ماه گذشته شماری از افراد با فساد و استفاده از روابط، خود را تحت نام خبرنگار و فعالین جامعه مدنی از کشور خارج کردند؛ در حالیکه بسیاری از فعالین مدنی و خبرنگاران واقعی که در معرض خطر نیز هستند همچنان در داخل کشور گیر مانده اند.»

وی گفت به همین دلیل شماری از خبرنگاران و فعالین مدنی واقعی تصمیم به تنظیم شکایت نامه ای جمعی گرفته اند تا صدای شان را به جامعه جهانی و نهادهای امدادرسان برسانند.

آقای آموز متن اعلامیه را به شرح ذیل اعلام کرد:  

از زمان سقوط نظام جمهوریت تا اکنون افراد و اشخاص بی ‌شماری «گویا اینکه در معرض تهدیدات امنیتی قرار دارند» توسط نهادهای مختلف ملی و بین‌المللی از افغانستان به بیرون از کشور انتقال داده شدند.

گزارش‌ها می‌رساند که فیصدی زیادی از این افراد زیر نام خبرنگار، مدافع ‌حقوق بشر و فعال جامعه مدنی از افغانستان بیرون شدند.

اینکه تعدادی از خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر و فعالان جامعه مدنی افغانستان که واقعا در معرض تهدیدات جدی امنیتی از سوی گروه‌های دهشت‌افگن قرار داشتند و به پناه‌ گاه های امن منتقل شدند، جای خوشی و قابل قدر است و در این مورد هیچ اعتراض از سوی کسی وجود ندارد.

ولی برخی اسناد و شواهد که توسط شبکه های اجتماعی به مردم فاش شده، این است که فیصدی زیادی از این افراد با مدارک جعلی «با استفاده از نام خبرنگار، مدافع حقوق بشر و فعال مدنی» با پرداخت رشوه و استفاده از روابط شخصی به بیرون از کشور انتقال داده شده اند. در حالیکه اکثریت خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر و فعالان جامعه مدنی که واقعا در معرض خطر جدی قرار دارند، و همه روزه تهدید به مرگ و شکنجه و لت و کوب می‌شوند، هنوز هم در افغانستان باقی مانده اند و هیچ نهاد ملی و بین المللی برای نجات آنان تا هنوز کاری نکرده است.

این شکایت‌نامه به‌ منظور دادخواهی از حقوق «خبرنگاران و فعالان مدنی واقعی» به آدرس سازمان‌های جهانی حامی خبرنگاران و مدافعان حقوق بشری نگاشته شده است که اعتراض کنندگان دو خواست مشخص را صمیمانه از آنان طلب دارند:

اول: افرادی که در روند تخلیه، از آغاز تا اکنون دخیل بودند و با استفاده از صلاحیت‌های کاری دست به فساد زدند، شناسایی شده و سلب صلاحیت شوند تا این پروسه شفاف و عادلانه صورت بگیرد.

دوم: یک تیم کاری جدید، متشکل از نهادهای ملی و بین المللی ایجاد شده تا با تفکیک مناسب، خبرنگاران و فعالان مدنی را که واقعا جان شان در معرض تهدیدات جدی امنیتی قرار دارد را سریع تر تخلیه نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا