شهروندان از ترس طالبان کمتر پیراهن و پطلون می پوشند
محمد جمیل رحیمی، یک تن از باشندگان ولایت هرات در صحبت با خبرنگار رها می گوید که نزدیک به ۴ ماه می شود که دریشی های (کت و شلوار) خود را بیرون کرده و از ترس نیروهای امارت اسلامی طالبان نپوشیده است.
وی می گوید در حال حاضر به جرات می توان گفت که هیچ کس جرات پوشیدن لباس هایی مانند شلوار و پیراهن را ندارد.
در همین حال محمد حسین یوسفی، یک تن از فروشندگان لباس مردانه در ولایت هرات به خبرگزاری رها گفته که از روزی که امارت اسلامی حاکمیت افغانستان را به دوش گرفته، فروش لباس های این چنینی مردانه بسیار کم رونق شده است.
وی گفت در حکومت قبلی اشرف غنی روزانه ۶ هزار افغانی تا ۲۰ هزار افغانی فروش داشت، اما در حال حاضر برخی روزها حتی یک افغانی هم فروش ندارد.
او می گوید با آمدن طالبان در ولایت هرات، اوضاع فروش لباس های دریشی «پیراهن و پطلون» مردانه به صفر رسیده است و مجبور است که به شغل دیگری روی آورد.
یوسفی می افزاید وضعیت اقتصادی مردم نسبت به گذشته بسیار بدتر شده و تمام برنامه های اقتصادی در ولایت هرات از بین رفته است.
همچنین احمد ساحل رسولی، یک تن از دانش آموزان در یکی از لیسه های خصوصی ولایت هرات گفت: «نیروهای امارت اسلامی طالبان در آغازین روزهایی که وارد هرات شدند، به تمامی شاگردان مکتب گفتند که از این پس با لباس های افغانی به مکتب بروند.»
وی گفت حتی در آن روزهای اول استادان نیز با لباس های افغانی به مکاتب می آمدند اما پس از چندی دانش آموزان و استادان با همان لباس های قبلی فورم مکاتب شان به مکتب بازگشتند.
عارف مجیدی یک فعال مدنی در ولایت هرات در این باره می گوید که هیچ منعی در دین اسلام وجود ندارد که مردان لباس های دریشی نپوشند، «هیچ توصیه ای هم برای پوشیدن لباس های افغانی نشده است.»
او می افزاید شمار زیادی از علمای بزرگ جهان اسلام مانند ذاکر نایک را اگر توجه کنید می بینید که آنها همواره با همان لباس های مرسوم جهان یعنی دریشی در مجامع حاضر می شوند.
این گفته ها در حالی مطرح می گردد که چندی پیش یک استاد دانشگاه در کابل و یک خبرنگار پیش از آن بخاطر پوشیدن دریشی از سوی افراد طالبان مورد لت و کوب شدید قرار گرفتند.