این بیانیه در حالی منتشر شده که “اقداماتی از سوی افراطگرایان برای منحرف کردن تاریخ و حقایق در ایجاد تفرقه در منطقه سینکیانگ صورت گرفته است.”
دولت چین در بیانیه خود که از سوی دفتر شورای اطلاع رسانی کشور منتشر شد، اعلام کرد: این نادرست است که تلقین کنیم اعضای جامعه مسلمان اویغور سین کیانگ از نوادگان ترکها هستند و این مساله به عنوان ابزار سیاسی گروههای پان ترکسیم و پان اسلامی تبدیل شده است.
این گزارش همچنین میآورد، نیروهای متخاصم در داخل و خارج از چین به ویژه جداییطلبان، تروریستها و افراطگرایان مذهبی تلاش کردهاند تا چین را دچار دودستگی کنند و آن را با انحراف حقایق و تاریخ از هم بپاشند.
پکن، بابت آزار و اذیت مسلمانان اویغور متهم شده و یکی از این موارد بازداشت دست کم یک میلیون تن از این مسلمانان در مراکز بازپروری است که چین تاکید دارد این مراکز با هدف کاهش گسترش افراطگرایی است.
اخیرا مایک پامپئو، وزیر خارجه امریکا رفتار چین با اقلیت مسلمان اویغور را “لکه ننگ قرن” توصیف کرد.
در گزارش دولت چین همچنین آمده: منطقه سینکیانگ از زمان دودمان “هان” در قرن سوم بخشی از چین است و مردمان و فرهنگهای قومیتی آن به واسطه روند طولانیمدت مهاجرتی و یکپارچگی به وجود آمده و شکل گرفته است. همچنین اسلام سیستم اعتقادی واحد یا بومی مردمان اویغور نیست بلکه به واسطه گسترش امپراتوری عرب “تحمیل” شده و این “حکومت خداپرستی” و “برتریجویی مذهبی” خیانتی است که باید با آن مخالفت شود. نیروهای متخاصم خارجی و جداییطلبان، نیروهای تروریست و افراطگرای مذهبی که برای انحراف این تاریخ دست به یکی کردهاند، با مردم و تاریخ کنار زده میشوند.
در ادامه این گزارش، چین از سیاستهایش در قبال منطقه مذکور دفاع کرده و آورده است: داشتن حس هویت قویتر با فرهنگ چین برای شکوه و توسعه فرهنگهای قومیتی در سینکیانگ ضرورت دارد.