سیاست

سیما سمر: دست‌یابی به صلح بدون زنان امکان پذیر نیست

وی افزود دست‌یابی به صلح پایدار بدون حضور زنان ناممکن است.

سیما سمر تأکید کرد: «مالک روند صلح، مردم افغانستان است و بدون حضور مردم، صلح در کشور‌ برقرار‌ نمی‌شود. مردم باید در مذاکرات صلح شرکت داشته باشند تا احساس مسوولیت و مالکیت کند.»

خانم سمر در بخشی از سخنان خود گفت کمیسیون مستقل حقوق بشر تلاش می‌کند تا زمینه برقراری صلح پایدار در کشور را فراهم کند.

 او از حکومت نیز خواست که در روند صلح فعالانه‌تر عمل کند و مردم افغانستان را نیز در جریان جزییات گفت‌وگوهای صلح قرار دهد.

 داکتر سیما سمر افزود: «برای التیام بخشیدن به درد و رنج قربانیان جنگ، باید مکانیزم مشخصی در نظر گرفته شود. اشتراک نماینده‌گان جامعه مدنی، جوانان و اقلیت‌های مردمی در مذاکرات صلح نباید فراموش شود. در جنگ، هیچ فرد یا گروهی برنده نیست؛ باید تلاش کنیم که صلح در کشور تأمین شود. این صلح بدون اتحاد و همدلی مردم افغانستان به دست نخواهد آمد.»

رییس کمیسیون حقوق بشر، حکومت‌داری خوب را یکی از محورهای اصلی امنیت و صلح پایدار در کشور عنوان کرده و افزوده است که نیاز است تا در رابطه به حکومت‌داری خوب، دادخواهی شود و حکومت نیز مسوولیت دارد تا امنیت را تأمین کند.

باید گفت نشست «نقش زنان در تأمین صلح و امنیت» امروز دوشنبه 19 حمل در قندهار برگزار شده بود.

در این نشست یاماموتو، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد برای افغانستان و شماری از نماینده‌گان نهادهای مدنی قندهار نیز حضور داشتند.

 از سویی هم، تدامیچی یاماموتو، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، در این برنامه، حضور زنان را در مذاکرات صلح به مثابه تضمینی برای پایداری صلح بر‌شمرد و تأکید کرد زنان باید در مذاکرات صلح، حضور فعال و مؤثر داشته باشند.

وی افزود حقوق زنان و دست‌آوردهای آن‌ها نباید مورد معامله قرار بگیرد.

 تدامیچی یاماموتو گفت: «سازمان ملل متحد باور قوی دارد که همه زنان و مردان افغانستان باید در کنار یک‌دیگر، برای پایان جنگ و رسیدن به صلح در کشور تلاش کنند. صلحی که برای افغانستان، امنیت، آرامش و آبادی در پی داشته باشد.»

 نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد، افزود مردم افغانستان به خصوص زنان و کودکان حق دارند که در صلح و امنیت زندگی کنند.

وی تصریح نمود: «صلح بدون مالکیت افغان‌ها به دست نمی‌آید. در رابطه با گفت‌وگوهای صلح نیز همه مردم افغانستان وظیفه سنگین و مهمی برعهده دارند و باید در جریان مذاکرات قرار گیرند.»

سازمان ملل متحد و کمیسیون حقوق بشر در حالی بر نقش فعال و حضور معنادار زنان در مذاکرات صلح و حفظ دست‌آوردهای آنان تأکید می‌کند که در این اواخر تلاش‌ها برای برقراری صلح شدت یافته است و قرار است در هفته آینده نشست بین‌الافغانی صلح در دوحه پایتخت قطر برگزار شود.

احتمالاً نمایندگان حکومت نیز در این نشست شرکت خواهند کرد. هم‌زمان با تشدید گفت‌وگوهای صلح یکی از نگرانی‌های جدی، معامله و قربانی شدن دست‌آوردهای چند سال اخیر زنان در این گفت‌وگوها است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا