سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری، میگوید که نظام صحی افغانستان، از نگاه معیارهای بینالمللی و در مقایسه با سایر کشورها، با چالشهای زیاد و نگرانکنندهای مواجه است.
آقای دانش که روز سهشنبه (۸ میزان)، در سمپوزیم ملی هماهنگی طبی سخن میزد، گفت نیاز است تا سیستم آموزش طبی و نظام صحی، به گونهی دقیق، جامع و همهجانبه، مورد بازنگری قرار گیرد تا مشکلات و چالشها روشن شده و اولویتها تعیین شود.
به گفتهی او، در حال حاضر، در مورد کیفیت آموزش طبی و مطابقت آن با معیارهای بینالمللی، نظارت از فعالیت داکتران دولتی و خصوصی، تدابیر در مورد رسیدن به خودکفایی در راستای تولید دارو و لوازم صحی و عرضهی خدمات صحی از طریق قراردادیها و انجوها، سوالهای زیادی وجود دارد و نیاز است که به آن پاسخ داده شود تا اعتماد مردم به سیستم صحی برگردد.
آقای دانش، گفت که پیشرفت در طب و عرضهی خدمات صحی در جامعه، یکی از شاخصهای اصلی توسعهی پایدار در یک کشور به شمار میرود، اما افغانستان نسبت به کشورهای همسایه و کشورهای دور و نزدیک در این بخش، در رتبهی بسیار پایین قرار دارد.
او، علاوه کرد که بیثباتی سیاسی و تداوم جنگ، مانع اصلی توسعه و ترقی افغانستان در بخشهای مختلف، از جمله بخش صحی بوده؛ اما در ۱۹ سال اخیر، با وجود یک تحول چشمگیر در بخش تحصیلات عالی طبی و عرضهی خدمات صحی، نتوانستیم سیستم صحی خود را با معیارها و شاخصهای جهانی عیار سازیم.
معاون دوم ریاستجمهوری، برای تدوین پالیسی جدید صحی و یافتن راه حل برای چالشهای موجود در عرصهی آموزش طبی و عرضهی خدمات صحی به شهروندان، خواستار هماهنگی بیشتر میان وزارتهای صحت، تحصیلات عالی و شورای طبی افغانستان شد.