اقتصاد

سالانه بیش از 800 هزار متر مربع قالین دستی تولید می شود/ این رقم باید به 2 میلیون متر مربع برسد

سخنرانان محفل افتتاحیه با اظهار خوشی گفتند که با گشایش این مرکز می تواند به اقتصاد از دست رفته خود که تولید 2 میلیون متر مربع قالین در سال بود، برسیم.

همایون رسا، وزیر تجارت و صنایع در این نشست گفت که اکنون در کشور بیش از 800 هزار متر مربع قالین دستی تولید می شود که با برنامه ریزی های مشخص این مقدار افزایش خواهد یافت.

او افزود که قرار است طبق این طرح در جریان سه سال آینده بیش از ۱۰ هزار جریب در مناطق مختلف کشور در دسترس سرمایه گذاران در این بخش قرار داده می شود.

آقای رسا علاوه کرد که با وضع تعرفه گمرکی بیشتر و کم کردن مالیات در بخش خصوصی می توان سرمایه گذاران تشویق کرد تا صنعت قالین رشد قابل ملاحظه ای کند.

در همین حال سید عباس، رئیس مرکز فرش و قالین افغانستان گفت که این مرکز به هدف بالا بردن معیارهای تولید قالین افغانستان و معرفی آن به بازار جهانی ایجاد شده است.

وی گفت که با توسعه فعالیت این مرکز، شعبات آن در حوزه های شمال، جنوب، شرق و غرب کشور ایجاد گردیده و برای ۵۵۰ زن فرصت کاری فراهم گردیده است.

به گفته وزیر تجارت و صنایع حال حاضر یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در ولایات مختلف  در این بخش کار می کنند که ۸۰ درصد آنان را زنان تشکیل می دهند.

گفتنی است که قبل از این، طی چند سال اخیر، قالین دستی افغانستان به کشور پاکستان منتقل و از آنجا به کشورهای خارجی با مارک پاکستان صادر می شد.

اکنون، رئیس مرکز فرش و قالین افغانستان مصمم هست که نه تنها در تولید و فروش قالین افغانستان کار کند، بلکه او می خواهد در زمینه فنی این صنعت نیز فعالیت کند.

سید عباس افزود که آنان برای نخستین بار چهار صد رنگ طبیعی یا چوپ رنگ را که فاقد مواد کیمیاوی است با استفاده از پشم طبیعی در تولید قالین استفاده کرده اند.

گشایش این مرکز می تواند، هویت از دست رفته قالین دستی کشور در جهان را یکبار دیگر احیا کند و پای قالین دستی را با نام افغانستان در بازار جهانی باز کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا