اجتماعیامنیت و جرایم

سال گذشته 300 کارمند رسانه ها، کشور را ترک کرده است

این نهادها، علت مهاجرت کارمندان رسانه ای را افزایش ناامنی و خشونت علیه خبرنگاران اعلام کرده اند.

نهاد حمایت کننده از رسانه های آزاد افغانستان (نی) می گوید که ۲۰ درصد خشونت در برابر خبرنگاران نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.

صدیق الله توحیدی، مسئول نهاد حمایت کننده رسانه های آزاد امروز در نشستی خبری گفت: ” از ماه می سال گذشته تا ماه می امسال ۱۱۷ مورد خشونت در برابر خبرنگاران به ثبت رسیده است که این آمار ۲۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته را نشان می دهد”.

وی افزود: در جریان سال گذشته، ۱۲ خبرنگار در سرتاسر کشور کشته، ۲۳ تن زخمی ۱۵ تن مورد لت و کوب قرار گرفته و ۶۷ مورد تهدید به ثبت رسیده است.

به گفته وی، ۲۶ مورد تهدید از سوی منسوبین دولت، ۶۴ مورد از سوی طالبان ۱ درصد از سوی نیروهای امنیتی و ۲۱ مورد دیگر از سوی افراد ناشناس علیه خبرنگاران صورت گرفته است.

مسوولان نی می گویند که تهدید گروه طالبان در برابر خبرنگاران ۵۴ درصد افزایش را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.

این نهاد از حکومت می خواهد که به صورت عملی و پیشنهاداتی که در مورد حل مشکلات خبرنگاران ارایه شده است را اجرایی سازد.

روز گذشته مقام های دولتی به مناسبت تجلیل از روز آزادی بیان گفته بودند که طرزالعملی را برای مصونیت خبرنگاران تهیه کرده اند.

آقای توحیدی اما گفت: “حمایت زبانی کافی نیست؛ ما منتظر حمایت عملی رهبران حکومت در برابر خبرنگاران هستیم”.

گفتنی است که  ناامنی شغلی، مشکلات دسترسی به اطلاعات، عدم امنیت جانی و کافی نبودن امتیازات خبرنگاران از جمله مشکلاتی است که سد راه این قشر در کشور قرار دارد.

این در حالی است که بسیاری از رسانه ها از کارکرد نهادهای حامی انتقاد می کنند و تاکید دارند که بیشتر این نهادها، کارهای پروژه ای انجام می دهند تا کارهای عملی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا